string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Gemeente en FC Groningen stoppen met supportersproject.

Donderdag 17 oktober 2019 om 11:30

De gemeente Groningen heeft als werkgever van het supportersproject bij FC Groningen aangegeven dat er per 1 januari 2020 geen subsidie meer beschikbaar zal zijn voor de inzet van dit project. Om de begroting sluitend te krijgen, moet de gemeente Groningen fors bezuinigen. Daarom zijn voor 2020 een aantal ingrijpende keuzes gemaakt. Onderdeel hiervan is dat er na 15 jaar een einde komt aan de inzet van het supportersproject rondom de thuis- en uitwedstrijden van FC Groningen.

Het supportersproject is rond 2004 ontstaan uit de supporters-problematiek in en rondom het Stadion Oosterpark, de voormalige thuisbasis van FC Groningen. Vijftien jaar later is de situatie rondom supporters en supportersgroeperingen totaal anders. Sinds FC Groningen (in 2006) in het Hitachi Capital Mobility Stadion speelt, is de veiligheidssituatie in en rond het stadion aanzienlijk verbeterd. De gemeente Groningen en FC Groningen zijn van mening dat er gekeken moet worden naar een nieuwe werkwijze rondom de thuis- en uitwedstrijden van FC Groningen, een werkwijze gericht op FC Groningen en haar supporters(groeperingen) anno 2019.
 
De contacten met de diverse supportersgroeperingen binnen FC Groningen zullen verder worden geïntensiveerd, onder meer in de vorm van een structureel overleg tussen algemeen directeur Wouter Gudde met afgevaardigden van de officiële supportersorganen van de club. Met de vertegenwoordigers van de verschillende groeperingen wordt gezamenlijk gekeken en gezocht naar een moderne aanpak, die aansluit bij zowel de behoefte vanuit de supporters alsook de club. Vertegenwoordigers van FC Groningen kijken samen met supportersafvaardigingen naar de aanpak over de grenzen, in bijvoorbeeld Duitsland en België. Er wordt daarbij met bovengemiddelde interesse gekeken naar de manier van communiceren tussen clubs en haar supporters. Een en ander moet volgens FC Groningen en de gemeente Groningen continu gericht zijn op het verbeteren van een gastvrije, toegankelijke en veilige voetbalbeleving.
 
De gemeente Groningen en FC Groningen willen het supportersproject hartelijk danken voor hun jarenlange inzet en trouwe ‘support’ richting zowel de veiligheidspartners als de supportersgroepen waarop zij zich hebben gericht. Gezamenlijke inspanningen hebben er toe geleid dat de veiligheidsbeleving rondom de thuis- en uitwedstrijden van FC Groningen sterk is verbeterd.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’