Gelijkspel in spektakelduel met FC Utrecht.

Maandag 26 januari 2015 om 14:54

FC Groningen speelde afgelopen zondagmiddag de eerste thuiswedstrijd van de tweede seizoenshelft. Deze wedstrijd eindigde, voor de vierde keer op rij in eigen huis, in een gelijkspel; 2-2.

In het begin van de eerste helft was het een beetje zoeken bij beide teams en waren ze nog niet veel voor het doel te vinden. Na ruim een half uur spelen maakte ex-Groninger Letschert een opzichtige overtreding op Hateboer, terwijl er geen bal in de buurt te bekennen was. Dit werd door de scheidsrechter gezien en bestraft met een vrije trap op de rand van de zestien. De vrije trap werd vervolgens in één keer door Tjaronn Chery over de muur in het doel getrapt: 1-0! Lang kon FC Groningen niet van de voorsprong genieten, want even later maakte FC Utrecht de gelijkmaker.

In de tweede helft ging de wedstrijd meer open en al na 6 minuten wist clubtopscorer De Leeuw de thuisploeg weer op voorsprong te brengen. Slechts 5 minuten wist Groningen de voorsprong te behouden, daarna was het aan de andere kant ook weer raak. Ayoub kreeg de bal voor zijn voeten uit de kluts en krulde de bal in de goal van Padt. Er waren nog wat kansen over en weer, maar beide ploegen wisten niet meer te scoren, eindstand 2-2.

Voorafgaand aan de wedstrijd liepen er 14 Junior Club leden met een speler of scheids/grensrechter het veld op: Julius Mens, Stef Koetje, Sem Raangs, Sam Kamphuis, Lucas Lansink, Manuel Tarmelit, Manou Roggema, Lars Feiken, Jelle van der Steeg, Finn Wekema, Jamai Veenstra, Thijs Dammer, Danisha Kuipers en Marijn ten Hove. Foto’s van de line-up zijn hier te bekijken.

Tijdens de rust namen 4 GWB leden deel aan de Gasunie Shoot-Out activiteit. Dat waren Dylan Klinkhamer, Rutger van Bergen, William Datema en Herwin Boskma. Foto’s van de Shoot-Out zijn hier te bekijken.

Er was bij deze wedstrijd ook een Junior Reporter aanwezig, dit keer was dat Jasper Berends. Zijn verslag is te lezen op de site van de Green White Bengels. Klik hier om zijn verslag te lezen.

Komende woensdagavond speelt FC Groningen thuis in de kwartfinale van de beker tegen Vitesse. Deze wedstrijd begint om 20.45 uur in stadion Euroborg.