string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Gelijkspel in de Kuip.

Dinsdag 10 februari 2009 om 16:49

FC Groningen is afgelopen zondag tegen Feyenoord niet verder gekomen dan een gelijkspel. Vlak voor rust moest verdediger Nieveld met rood het veld verlaten, maar ondanks een man meer wisten de Groningers niet te scoren en bleef het 0-0.

In het begin van de wedstrijd gebeurde er nauwelijks iets. Na twintig minuten spelen was het Roy Makaay die tweemaal doelman Luciano op zijn weg vond en Tom Hiariej kon de kopbal van Leroy Fer van de lijn halen, waardoor een achterstand voorkomen werd. Voor FC Groningen was het Gonzalo Garcia die met een prachtige boogbal probeerde doelman Timmer te passeren, maar de bal ging net naast.
Vlak voor rust kreeg Andwele Slory geel voor een grove overtreding op Fredrik Stenman. Niet veel later was Nieveld die de knie van Koen van de Laak torpedeerde en met rood vroegtijdig naar de kleedkamer kon vertrekken. De jonge Feyenoorder is hierdoor drie duels geschorst en één voorwaardelijk.
De tweede helft
Meteen na rust kreeg FC Groningen de beste kans van de wedstrijd om op voorsprong te komen. Het afstandsschot van Danny Holla werd gekeerd door Timmer, waarna Garcia de bal net over het doel stiftte in plaats van erin. De tien van Feyenoord kregen ook nog kansen, waarbij het afstandsschot van Leerdam op de linkerkruising van het Groningen doel afging. Luciano kon met een katachtige sprong redding berngen. Andreas Granqvist moest aan de andere kant toekijken hoe zijn kopbal van de lijn werd gehaald door Tiendalli.
Kevin Hofland kreeg nog een gele kaart voor een overtreding op Marcus Berg en zal hierdoor de volgende wedstrij van Feyenoord vanaf de tribune beleven, want het was zijn vijfde van dit seizoen. Vlak voor tijd was het opnieuw Granqvist die vrij stond. De verdediger werkte de bal in het doel, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd op buitenspel. Beide ploegen kwamen niet tot scoren en verdeelden de punten: 0-0.
Opstelling FC Groningen
Luciano; Hiariej, Sankoh, Granqvist, Stenman; Holla, Van de Laak, Levchenko, Lovre (85’ Ajilore); Berg, Garcia.
Rest bank: Van Loo, Matthijs, Svejdik, Meerdink, Metaj, Kluin.
De wedstrijdactiviteiten
De FanTour bussen waren voor deze uitwedstrijd niet aan te slepen. Maar liefst drie overvolle bussen met fanatieke Junior Club leden en Green White Bengels zijn naar Rotterdam geweest om daar hun FC Groningen aan te moedigen. Daarnaast waren er ook elf leden met hun ouders naar de Kuip gegaan om mee te lopen in de line-up. Dit waren: Jasper Duim, Max Zanten, Kelly Erenstein, Bryan van der Hoek, Quinten Hogeveen, Silvijn Mulder, Jordy van Dijk, Daan Sietsma, Hidde Sietsma, Martijn Wolters, Thomas Wolters.

Gerelateerd nieuws.

18 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard