string(9) "claudebot"

Geen verhuizing, wel feestavond voor Groningen Fanatics.

Dinsdag 26 februari 2013 om 14:18

In de 418de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op thuisoverwinning op PEC Zwolle, kijkt hij vooruit naar het uitduel met Roda JC in Kerkrade en benoemt hij diverse activiteiten van deze week, waaronder het tienjarig bestaan van Groningen Fanatics.

“Het zijn de meest spectaculaire overwinningen: een wedstrijd lang strijden voor de winst en die uiteindelijk met veel pijn en moeite in de absolute slotfase uit het vuur slepen. De late 1-0 van de schoen van clubtopscorer Michael de Leeuw tegen PEC Zwolle deed Euroborg afgelopen zaterdag ontploffen. De winst was zeker op basis van de tweede helft verdiend en betekende al weer de derde driepunter uit de laatste vier wedstrijden. De zege heeft ons aansluiting gegeven in het linkerrijtje richting de plekken die straks goed zijn voor deelname aan de play-offs om een ticket voor Europees voetbal.”
Spannend
“Maar evengoed als toen we direct na de winterstop met twee nederlagen op rij begonnen, kunnen we ook nu constateren dat het allemaal nog heel dicht bij elkaar staat op de ranglijst. Er zijn nog tien competitieronden te spelen, waarin nog van alles mogelijk is. Het zal deze competitie opnieuw op heel veel fronten lang heel spannend blijven. De Eredivisie is voor voetballiefhebbers dan ook een boeiende competitie om te volgen. Zondagmiddag gaan wij in Kerkrade op bezoek bij Roda JC.”
Verhuizing
“Een maand geleden hebben wij melding gemaakt van het verzoek van de supportersgroepering Groningen Fanatics (GF) om de haalbaarheid van een verhuizing naar vak GG, dus op de tweede ring van de Tonny van Leeuwen Tribune, te onderzoeken. Volgens GF zijn de voordelen van dit vak ten opzichte van het huidige vak G dat gezang beter te horen is van bovenaf, spandoeken beter zichtbaar zijn en er meer interactie met de rest van de Tonny van Leeuwen Tribune mogelijk is.”
“Wij hebben de seizoenkaarthouders, die het direct betrof in de vakken GG en HH, een brief gestuurd met een toelichting en gevraagd naar hun mening en de bereidheid mee te werken aan de verhuizing van de Groningen Fanatics. De uitkomst is dat een groot deel van de betreffende seizoenkaarthouders in vak GG heeft aangegeven de eigen plek te willen behouden. Dit respecteren wij en dus is een verhuizing van GF niet haalbaar. Wel blijven wij met GF in overleg om te kijken hoe zij hun manier van sfeerbeleving zo goed mogelijk tot uiting kunnen brengen in Euroborg.”
Groningen Fanatics
“Zaterdagavond viert Groningen Fanatics het tienjarig bestaan. De GF richtte op 2 maart 2003 hun groepering op en ter gelegenheid van dit jubileum wordt er een groot feest gehouden. Op de avond zullen een boek en beelden over ‘10 jaar Groningen Fanatics’ worden gepresenteerd. Uiteraard zullen ook vertegenwoordigers van FC Groningen bij de feestavond aanwezig zijn. Vanaf deze plaats willen wij Groningen Fanatics alvast van harte feliciteren met hun jubileum!”
Activiteiten
“Donderdag is er een zogenaamde ‘borrel op locatie’ voor onze sponsorrelaties. De vaste sponsor van de wedstrijdbal en markante horecaondernemer Roberto Santanera van Ristorante Dell Arte in Godlinze, stelt zijn etablissement open voor een nadere kennismaking.”
“Donderdagavond is ondergetekende te gast op sportpark de Pampert bij cvv Germanicus in Coevorden om te praten over leiding geven in de sport.”
Dutch Career Cup
“Vrijdagmiddag wordt op Sportpark Horstenpark in Duiven een toernooi afgewerkt in het kader van de Dutch Career Cup. Ook FC Groningen zal met een team vertegenwoordigd zijn. De Dutch Career Cup is een landelijk voetbal/ re-integratieprogramma voor werkzoekenden. Binnen dit programma zet FC Groningen zich in om de deelnemers aan een betaalde baan te helpen. Het programma bestaat uit een sportprogramma bij de club, gekoppeld aan diverse re-integratieactiviteiten.”
“Vrijdagavond houd ik samen met accountmanager Ben Haverkort in een zaal van dinercafé Soestdijk in Groningen een presentatie voor de Noordelijke Vastgoed Sociëteit, een netwerkclub van zo’n honderd vastgoedprofessionals uit het Noorden, over topsportmentaliteit binnen FC Groningen.”
E-Boxx
“Volgende week maandagavond verzorg ik een lezing in onze nieuwe themabox, de E-Boxx, over ondernemen bij een club vol emotie. Eens per kwartaal komt de groep ‘Groningen Online Ondernemers’ bij elkaar, bestaande uit 25 rasechte ondernemers, opererend in de online branche. De E-Boxx is binnen Euroborg een nieuw podium voor media, communicatie en e-commerce. Ook onze sponsorrelatie Jeroen Huis in ’t Veld zal deze avond een presentatie geven over zijn eigen internetbedrijven; FCUpdate en Sportstadion.nl.”
Social media
“We beëindigen deze nieuwsbrief met de mededeling dat we op www.facebook.com/fcgroningen de grens van 18.000 likes hebben gepasseerd en op www.twitter.com/fcgroningen de 15.000ste volger hebben mogen bijschrijven. De teller van mijn persoonlijke account @jdnijland staat inmiddels op bijna elfduizend.”
“Daarnaast is het account www.twitter.com/fcjeugd – waarop al het jeugdnieuws en de uitslagen zijn te volgen – de 2.000 volgers gepasseerd. Vanwege de teruglopende interesse van jongeren in het sociale medium Hyves is dit account van de jeugdopleiding van FC Groningen opgeheven en heeft Hyves definitief plaatsgemaakt voor www.facebook.com/fcjeugd.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus