Geen thuiswedstrijden meer met publiek in 2021

26 november 2021

De nieuw afgekondigde coronamaatregelen (op vrijdag 26 november) zorgen ervoor dat FC Groningen niet alleen tegen PEC Zwolle, volgende week vrijdag 3 december, maar ook de laatste thuiswedstrijd van 2021 tegen Feyenoord (zondag 12 december) noodgedwongen zonder publiek dient te spelen. Sinds twee weken worden voetbalwedstrijden in Nederland in lege stadions afgewerkt.

FC Groningen miste tot nu toe de ondersteuning van supporters tegen Go Ahead Eagles (vorig weekend) en het was ook al bekend dat er geen publiek aanwezig mocht zijn in speelronde 14 van de Eredivisie, waarin de ploeg van hoofdtrainer Danny Buijs het zaterdagavond om 18.45 uur opneemt tegen Fortuna in Sittard. Ook het thuisduel met PEC Zwolle op vrijdag 3 december viel voor FC Groningen nog net binnen de eerder afgekondigde maatregelen.

Lege Euroborg
Met het aanscherpen en verlengen van de coronamaatregelen door de overheid is het nu ook duidelijk dat de thuiswedstrijd tegen Feyenoord (zondag 12 december 14.30 uur) in een lege Euroborg wordt afgewerkt.

Hoewel FC Groningen van mening is dat wedstrijden op een veilige en verantwoorde manier met publiek kunnen worden georganiseerd in het stadion, zijn de huidige ontwikkelingen rond het coronavirus de club uiteraard niet ontgaan. De Trots van het Noorden betreurt het ten zeerste dat het haar supporters en sponsors bij de laatste twee thuiswedstrijden van dit kalenderjaar niet kan ontvangen en moet missen, maar begrijpt ook dat de volksgezondheid de hoogste prioriteit heeft.

Geld terug
FC Groningen heeft altijd gesteld dat supporters en sponsors hun geld voor aangeschafte toegangskaarten kunnen terugkrijgen als wedstrijden noodgedwongen door coronamaatregelen vanuit de overheid worden gemist. Vanzelfsprekend houdt de Trots van het Noorden zich aan deze belofte. Supporters die reeds een los ticket hebben aangeschaft voor één van de twee of beide thuiswedstrijden tegen PEC Zwolle en Feyenoord kunnen binnenkort per e-mail bericht verwachten over de afwikkeling van deze tegemoetkoming.

Eerder deze week werd de verkoop voor de resterende uitduels van dit kalenderjaar al uitgesteld in verband met de onzekerheid rondom de coronamaatregelen.

Tegemoetkomingsregeling
Omdat de huidige wereld dermate onzeker is en het mogelijk lang onduidelijk blijft hoeveel wedstrijden zonder publiek gespeeld moeten worden dit seizoen, stelt FC Groningen nu als uitgangspunt dat aan het einde van het seizoen 2021/2022 de balans wordt opgemaakt en de club dan met een tegemoetkomingsregeling zal komen voor seizoenkaarthouders en sponsorrelaties.

stadion3

Laatste nieuws