string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Geen schorsing voor Botteghin.

Vrijdag 21 maart 2014 om 09:50

Eric Botteghin is zaterdagavond speelgerechtigd voor FC Groningens thuiswedstrijd tegen Vitesse. Club en speler hebben donderdagavond in Zeist met succes de rode kaart aangevochten, die de Braziliaanse verdediger afgelopen zaterdag kreeg in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag.

Botteghin kreeg afgelopen maandag van de aanklager betaald voetbal van de KNVB een schikkingsvoorstel voor één wedstrijd schorsing naar aanleiding van zijn veldverwijzing na een uur spelen in Den Haag. Het voorstel werd door speler en club niet geaccepteerd. FC Groningen stelde zich op het standpunt dat de rode kaart een veel te zware sanctie was voor de in de ogen van scheidsrechter Wiedemeijer begane overtreding, die buiten het zestienmetergebied bovendien met een strafschop werd bestraft. De onterecht toegewezen en benutte penalty leidde de 2-1 nederlaag tegen ADO Den Haag in.
Lezing
De tuchtcommissie van de KNVB ging donderdagavond tijdens de mondelinge behandeling van de zaak in Zeist mee in de lezing van Botteghin, die hierbij werd bijgestaan door huisjurist Wim Entzinger. Er was volgens de tuchtcommissie geen sprake van het ontnemen van een duidelijke scoringskans. Botteghin kan derhalve deel uitmaken van de wedstrijdselectie van trainer Erwin van de Looi voor de thuiswedstrijd tegen Vitesse, zaterdagavond om 18.45 uur in Euroborg.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard