string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Geen reden voor negativisme’.

Dinsdag 07 oktober 2014 om 14:46

In de 499ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland deze week terug op de uitnederlaag tegen Feyenoord, gaat hij uitgebreid in op de huidige situatie bij de club en kijkt hij vooruit naar de erewedstrijd in Erfurt.

“De 4-0 nederlaag in de Rotterdamse Kuip was bijzonder teleurstellend. Na een kansloze eerste helft, waarbij de schade tot een 1-0 achterstand beperkt was gebleven, leek er juist na rust een kentering op te treden na een aantal omzettingen in de ploeg. Maar na de rode kaart voor Johan Kappelhof en direct daaropvolgend de tweede tegenstreffer van de middag, speelden we een verloren wedstrijd. Wij allen – ook spelers en staf – hadden ons meer voorgesteld van ons bezoek aan Feyenoord.”
Uitwedstrijden
“Het wil dit seizoen nog niet vlotten met onze uitwedstrijden. Dat maakt de tongen los onder onze aanhang en dat begrijpen we. De prestaties buitenshuis zijn vooralsnog niet goed. Wij begrijpen de kritieken, maar weerspreken dat er sprake zou zijn van een verkeerde instelling of mentaliteit, zoals links en rechts te horen en te lezen valt. Dat zijn termen, die niet passen bij onze spelersgroep en staf. Onze absolute overtuiging is dat het niets met de instelling te maken heeft, maar meer met de uitvoering.”
“Wij slagen er vooralsnog met name in onze uitwedstrijden niet in het plan dat we vooraf hebben bedacht in de praktijk te brengen. Hierdoor lijkt het wellicht soms alsof er sprake is van een gebrek aan inzet, strijd of beleving – om het maar in algemene termen te noemen – maar wij ervaren dat onze spelers wel degelijk iedere keer weer de intentie hebben om een goed resultaat te boeken en zeer professioneel zijn. Die conclusie hebben we ook gisteren (maandag – red.) weer kunnen trekken toen we – zoals iedere maandag het geval is – de wedstrijd met elkaar hebben geëvalueerd.”
Waken
“Wij willen er dan ook voor waken dat er rondom de club een gevoel van negativisme ontstaat. Met een groot deel van deze groep en met dezelfde stafleden stonden we nog maar een paar maanden geleden met elkaar op de Grote Markt om voor het eerst in zeven jaar het bereiken van Europees voetbal te vieren. Feiten zijn ook dat we tot nu toe vijf van de acht competitiewedstrijden buitenshuis hebben gespeeld, we een honderd procent score in eigen huis hebben, we met twaalf punten in het linkerrijtje van de Eredivisie staan – op slechts drie punten afstand van de nummer 4 – en we onlangs regerend landskampioen Ajax met 2-0 klopten in een kolkende Euroborg.”
“Wij allemaal – en spelers en staf voorop – realiseren ons dat het met name in onze uitwedstrijden beter moet worden en dat we voor eigen publiek aantrekkelijk en aansprekend voetbal willen spelen. Daarom moet de knop nu om en richten we ons volledig op de eerstvolgende competitiewedstrijd, zondag over een week in eigen huis tegen Excelsior. Zeker in een fase waarin het vertrouwen wellicht wat broos is, hebben we juist de steun van onze trouwe aanhang nodig. Met elkaar kunnen we er namelijk voor zorgen dat we de successen boeken waarnaar we streven.”
Erfurt
“In verband met een interlandprogramma is er komend weekeinde geen Eredivisie-voetbal. De selectie vertrekt vanmiddag (dinsdag – red.) voor een driedaagse trip naar Erfurt. Wij zijn uitgenodigd om morgenavond (woensdag – red.) aan te treden tegen Rot-Weiss Erfurt ter gelegenheid van het afscheid van het oude stadion. Het duel met de voormalige Oost-Duitse club in het Steigerwaldstadion begint om 19.30 uur.”
“In januari 2016 neemt Rot-Weiss Erfurt zijn intrek in een geheel gerenoveerd stadion. De club speelt sinds 2008 in de 3. Liga. In 1991, 23 jaar geleden, was FC Groningen de eerste tegenstander voor Rot-Weiss Erfurt in het toenmalige UEFA Cup-toernooi. De Duitsers wonnen zowel in Groningen als in Erfurt met 1-0 van de FC. Wij zijn gevraagd op te treden als eregast bij de officiële afscheidswedstrijd van het Steigerwaldstadion, hetgeen wij als een eervolle uitnodiging beschouwen.”
Achterblijvers
“Een aantal spelers zal in Groningen achterblijven. Zo is Hans Hateboer door bondscoach Remy Reijnierse geselecteerd voor een vierlandentoernooi met het Nederlands Beloften Elftal, werken de geblesseerden in Euroborg aan hun verdere herstel en is in overleg met Michael de Leeuw er voor gekozen dat de clubtopscorer na zijn griepaanval van vorige week extra traint in Groningen om weer op krachten te komen. Meer informatie over de trip naar Erfurt, de samenstelling van de selectie en een voorbeschouwing van trainer Erwin van de Looi volgt morgenochtend (woensdag – red.) via deze website.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’