Geen punten meegenomen uit Arnhem.

Maandag 05 oktober 2015 om 10:43

FC Groningen heeft op bezoek bij Vitesse een flinke nederlaag geleden. In de rust stond het 1-0 voor Vitesse. Ook in de 2e helft lukte het FC Groningen niet om Vitesse te laten stoppen met scoren, waardoor er een eindstand van 5-0 op het scorebord kwam te staan.

Dezelfde elf spelers die tegen Braga speelden, stonden gisteren in de basis. Albert Rusnak kwam met de eerste kans van de wedstrijd en binnen een kwartier raakte Mahi de lat.
Na de goede start van Groningen had Vitesse grote kansen. Sergio Padt moest een aantal keer ingrijpen, maar uiteindelijk wist Vitesse te scoren: 1-0.
Ook aan het begin van de tweede helft was FC Groningen de betere. Michael de Leeuw en Mimoun Mahi zorgden voor dreiging. Toch werd de wedstrijd in de 61e minuut beslist door een schot van een speler van Vitesse. Dit heeft Groningen gebroken en hierna volgden de drie overige treffers.
Volgende week zaterdag 17 oktober speelt FC Groningen een thuiswedstrijd tegen de nummer 15 Willem II. De wedstrijd begint om 18.30 uur.
Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Vitesse liepen er 11 Junior Club leden met een speler het veld op: Goos Quartel, Wilto van Gemert, Sebastiaan Leutscher, Inèz Leutscher, Zara Leutscher, D. Prevoost, Raphaël Hosvelt, Willem Reinders, Ruben Meertens, Jaimey Schmidt en Jeffrey Gerringa.