Geen grote oogst op eerste speeldag.

Zaterdag 06 september 2008 om 16:42

Twee van de vier jeugdteams hebben op de eerste speeldag de winst gepakt. D1 en D2 wonnen van respectievelijk Vitesse/AGOVV D1 en WVV D1. De A1 en C2 gingen thuis onderuit, terwijl B1 en C1 beiden verloren bij Twente/Heracles.

De A1 speelde een aantrekkelijke maar harde wedstrijd tegen FC Utrecht, dat in het begin van de tweede helft op voorsprong kwam door Christian Gandu. Beide ploegen kregen over en weer voldoende kansen en gele kaarten, maar in de score kwam geen verandering meer.
De B1 en C1 gingen samen op bezoek bij Twente/Heracles. De B1 kreeg met 4-0 fors klop, na een 0-0 ruststand. De C1 kreeg voor de pauze twee tegentreffers om de oren. Verder dan de aansluitingstreffer van Tigran Gazarjan (2-1) kwam de ploeg na de pauze niet meer.
De C2 ging op eigen veld met 4-0 onderuit tegen Ajax. De doelpunten werden keurig verdeeld over beide helften. Opstelling C2: Wieger Sietsma, Glenn Bijl, Remco de Haas, Thijs Gerlofs, Ruben Keizer, Youri Ploeger, Rémon Schutte, Thomas van Marle, Firosan Ademi, Gerwin Hooghoudt, Thijs Hateboer. Bank: Jan Bekkema, Maikel Bansberg, Ramon Moreno, Daan Smit.
De D1 won ‘s ochtend overtuigend van Vitesse/AGOVV. Voor de pauze waren Daan Smit en Richairo Zivkovic trefzeker. Na de pauze voerden Ahmedi Ndayissaba en Youri Schuur de score op naar 4-0.
D2 stond na een kwartier met 2-0 achter bij WVV D1. Juninho Bacuna scoorde nog voor de pauze de aansluitingstreffer. In de tweede helft maakte Niels Ridderstap de gelijkmaker, waarna Stan Haanstra de eindstand op 2-3 bepaalde.