string(9) "claudebot"

‘Geen excuses; we moeten flink aan de bak’.

Dinsdag 01 november 2016 om 14:21

In de 603de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de nederlaag bij Willem II, kijkt hij vooruit naar het uitduel met NEC in Nijmegen en benoemt hij enkele andere activiteiten van deze week.

“Na de verdiende overwinning op AZ waren we zeer benieuwd wat de bekerwedstrijd in en tegen Utrecht ons zou brengen en het vervolg van de competitie in Tilburg tegen Willem II. De conclusie is duidelijk: we hebben een slechte week achter de rug. De uitschakeling in het bekertoernooi kwam pas in blessuretijd tot stand en de nederlaag in Tilburg werd ingeleid door persoonlijke fouten, maar dat telt allemaal niet. Feit is dat we twee keer achter elkaar hebben verloren en dat voelt heel vervelend.”
 
Onderste regionen
“En hoewel er best redenen zijn aan te dragen voor met name de nederlaag tegen Willem II, tellen excuses niet in topsport. En dus moeten we flink aan de bak om het tij te keren en weg te komen uit de onderste regionen. We mogen ons daarbij vasthouden aan het feit dat het gehele rechterrijtje van de ranglijst binnen vier punten van elkaar staat en er dus nog meer dan voldoende perspectief is om omhoog te kijken.”
 
“In die strijd op zoek naar resultaten treffen we zaterdagavond in Nijmegen een directe concurrent. De uitwedstrijd tegen NEC begint om 19.45 uur. Het wordt met name voor onze trainer Ernest Faber een bijzondere wedstrijd, aangezien hij voor het eerst sinds zijn overgang naar Groningen terugkeert in het Goffertstadion.”
 
Wijzigingen
“Na jarenlang onderzoek is de KNVB tot de conclusie gekomen om het pupillenvoetbal, zoals we dat kennen, vanaf het seizoen 2017/2018 te wijzigen. Concreet betekent dit dat de Onder-6 2 tegen 2 gaan spelen; de Onder-7 4 tegen 4; de Onder-8, Onder-9 en Onder-10 6 tegen 6 en de Onder-11 en Onder-12 8 tegen 8. Dit wordt gedaan met als doel om de wedstrijdvormen nog beter te laten aansluiten bij de beleving en ontwikkeling van de jongste categorieën jeugdvoetballers- en voetbalsters. Het motto hierbij is: spelplezier en ontwikkeling voorop!”
 
Praktijkbijeenkomsten
“Om clubs en kader alvast kennis te laten maken met de op stapel staande veranderingen, organiseert FC Groningen in samenwerking met de KNVB in de maand november vijf praktijkbijeenkomsten in Noord-Nederland. Op de vijf locaties waar de Regionale Voetbalscholen van FC Groningen zijn gevestigd, willen wij laten zien hoe deze wijziging eruitziet bij zowel spelers van de voetbalscholen, als bij spelers van een amateurvereniging. De eerste bijeenkomst is zondag bij v.v. Hoogeveen. Jeugdtrainers, begeleiders en coördinatoren kunnen zich aanmelden via deze link.”
 
Promotiedagen
“Volgende week dinsdag en woensdag (8 en 9 november – red.) staan de Promotiedagen voor het bedrijfsleven Noord-Nederland weer op het programma. FC Groningen is wederom met een grote delegatie ruim vertegenwoordigd op het inmiddels traditionele FC Groningen-plein in MartiniPlaza. Wij zullen ons daar – net als in voorgaande jaren – op verschillende manieren met diverse partners presenteren. Ons plein is dit jaar op een nieuwe plek te vinden, namelijk in de grote hal, onder standnummer 5074. U wordt van harte uitgenodigd op een van beide dagen ons plein te bezoeken.”
 
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus