Geen doelpunten, maar wel een punt tegen Vitesse.

Maandag 12 december 2011 om 10:49

FC Groningen heeft zondagmiddag een punt weg gesnoept uit stadion Gelredome. Keeper Luciano wist de nul te houden en bekroonde daarmee zijn seizoendebuut onder de lat bij de FC.

De trainer Pieter Huistra had nogal wat mensen gewisseld. Door een blessure van Jonas Ivens speelde Johan Kappelhof in de basis. Ook Leandro Bacuna moest zijn basisplaats afstaan en zijn vervanger was Danny Holla. Maar de grootste wijziging was die van doelman van Loo, waardoor Luciano weer terugkeerde in de basis.
Vitesse was aan het begin van de wedstrijd de sterkste ploeg. De spits van de ploeg uit Arnhem kreeg een behoorlijke kopkans en Van der Heijden schoot net over. Halverwege de eerste helft begon FC Groningen beter te voetballen. Zowel Petter Andersson als Dusan Tadic kregen een kans om op een 0-1 voorsprong te komen, maar helaas gingen de kansen er aan beide kanten niet in.
In tegenstelling tot een doelpuntloze wedstrijd vielen er aan het einde wel enorm veel gele kaarten aan beide kanten. Zo mocht Nicky Hofs van Vitesse na 13 minuten alweer het veld verlaten, nadat hij een tweede gele kaart kreeg voor fel doorgaan op Tom Hiariej. Helaas wist Groningen met een man meer niet meer te scoren, waardoor de wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel.
Hoewel FC Groningen had gehoopt op meer stapte iedereen tevreden van het veld. Aankomende zaterdag speelt de FC zijn laatste wedstrijd voor de winterstop. Het duel begint om 20:45 uur in stadion Euroborg.