Geen doelpunten in oefeninterland.

Woensdag 12 augustus 2009 om 08:28

Jong Oranje en Jong Engeland hebben dinsdagavond in Euroborg met 0-0 gelijkgespeeld in een oefenduel. Beide teams bereiden zich voor op de EK-kwalificatie voor het toernooi in 2011.

Met zo’n 6.000 toeschouwers op de lange zijde begon Jong Oranje onder leiding van bondscoach Cor Pot aan de nieuwe campagne. Doelman Leonard Nienhuis kon als één van de weinigen in de 20-koppige selectie nog niet rekenen op speelminuten. Het feit dat de jonge doelman al deel uitmaakt van het keurkorps, is echter al een compliment op zich.

Door de afmelding van Ricky van Wolfswinkel ontbrak het Jong Oranje aan een pure spits. Oud NEC-talent Barazite nam de honeurs in de punt van de aanval waar, terwijl oud-Groninger Stef Nijland ook nog tot de lichting 1988 behoort. Net als zijn oude teamgenoot Tom Hiariej staat hij op de ‘long-list’ voor de eerste kwalificatiewedstrijd tegen Finland in september.

De wedstrijd ontpopte zich als een vrij saai schouwspel. Beide ploegen namen weinig risico’s en Oranje kon ondanks een enorm veldoverwicht amper tot uitgespeelde kansen komen. Pas in de laatste vijf minuten van de tweede helft kwam er wat leven in Euroborg. Het slotoffensief was erg kort, maar leverde wel vijf kansen op binnen vijf minuten. Een doelpunt viel er echter niet meer.