string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Geen contract voor Braziliaan Ramon.

Donderdag 31 juli 2008 om 20:10

FC Groningen neemt afscheid van Ramon Fernandes Rezende. De 18-jarige Braziliaan komt niet in aanmerking voor een contract. Hij is niet de gewenste versterking voor de linkerkant.

Ramon Fernandes Rezende liep sinds vorige week stage bij de Trots van het Noorden, aanvankelijk bij de Beloften van trainer Erwin van de Looi. Hij maakte de afgelopen dagen deel uit van de eerste selectie van trainer Ron Jans tijdens het trainingskamp op Ameland. Ramon speelde mee in twee oefenwedstrijden. Afgelopen zaterdag was dat met Jong FC Groningen tegen Jong FC Twente en afgelopen dinsdag was de Braziliaan zeventig minuten linksback in het met 1-0 verloren oefenduel met BV Veendam.

Directe versterking
Volgens manager technische zaken Henk Veldmate van FC Groningen is Ramon wel een speler met mogelijkheden, maar niet de gewenste directe versterking. “Wij zoeken weliswaar een jonge speler, maar wel een jongen die – indien nodig – direct inzetbaar is. Dat hij goed kan voetballen is wel duidelijk, maar speltactisch en voor de specifieke invulling van de posities aan de linkerkant wordt meer gevraagd. Wij hebben onze vraagtekens of Ramon dat op de korte termijn zou kunnen invullen. Hij heeft meer tijd nodig en wij willen een directe aanvulling voor de eerste selectie.”

Ramon zal dan ook terugkeren naar Brazilië en morgenavond (vrijdag – red.) niet meer meespelen in het oefenduel met AGOVV Apeldoorn in Harkstede (aanvang 19.00 uur).

Gerelateerd nieuws.

22 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard