string(9) "claudebot"

‘Geen akkoord met FC Twente over transfer Tadic’.

Dinsdag 06 maart 2012 om 14:29

In de 369ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de verloren uitwedstrijd tegen Feyenoord, gaat hij in op de berichten rondom een mogelijke transfer van Dusan Tadic naar FC Twente en meldt hij een bijzondere Facebookactie van hoofdsponsor Essent en de succesvolle lancering van de officiële FC Groningen Facebookpagina.

“We hebben afgelopen zondag een zure 1-0 nederlaag geleden tegen Feyenoord. In de Rotterdamse Kuip hebben we niettemin aangetoond ook in uitwedstrijden van ons af te kunnen bijten en dat geeft vertrouwen voor de laatste tien wedstrijden van het seizoen. Het is jammer dat we tegen Feyenoord geen resultaat hebben weten te halen, zeker in de tweede helft hadden we kansen op een gelijkspel. Zaterdagavond wacht ons na twee uitwedstrijden op rij weer een thuisduel. Om 18.45 uur is Vitesse de tegenstander in Euroborg, een directe concurrent in de strijd om een ticket voor Europees voetbal.”
Pendelbusdienst
“Ook voor deze thuiswedstrijd zal er zaterdagavond weer een pendelbusdienst van Arriva Touring actief zijn. Tijdens de eerste seizoenshelft waren we al gestart met een pendelbusdienst vanaf P&R Hoogkerk. Deze service is vanwege het succes tot en met het einde van dit seizoen uitgebreid met een tweede opstapplaats bij P&R Haren. Vooraf en na afloop rijdt er om de 10 minuten een bus naar en van Euroborg om de bezoekers af te zetten en op te halen bij de bushalte aan de Boumaboulevard voor het stadion. De kosten voor deze service bedragen 2,50 euro per persoon voor een retourtje.”
Proefperiode
“FC Groningen en Arriva Touring hopen dat veel supporters van deze gelegenheid gebruik maken om op een goede, snelle manier – zonder parkeerproblemen – bij het stadion te komen. Vanaf Hoogkerk loopt de proef al meer dan goed. De extra opstapplaats bij de P&R Haren wordt op dit moment nog minder gevonden door automobilisten, hetgeen mogelijk te maken heeft met de nog te geringe bekendheid ervan.”
Tadic
“Gisteravond (maandag – red.) werden wij verrast door het bericht dat wij al een tijd een akkoord zouden hebben bereikt met FC Twente over de overgang van Dusan Tadic naar Enschede. In het televisieprogramma Voetbal International werd daarbij melding gemaakt dat met deze transfer een bedrag van 7,7 miljoen euro gemoeid zou zijn, waarvan zeven miljoen voor FC Groningen. Dit alles is niet waar. Tijdens het transferwindow in januari heeft FC Twente inderdaad geprobeerd Tadic per direct van ons over te nemen, maar wij hebben toen een goede en zeer serieuze bieding uit Enschede naast ons neergelegd, hetgeen wij ook na het sluiten van het transferwindow via onze online nieuwsbrief hebben gecommuniceerd.”
Contact
“Sindsdien hebben wij nog wel regelmatig contact gehad met FC Twente over een overgang van Tadic naar Enschede, komende zomer. Van een deal is op dit moment echter geen sprake. We sluiten niet uit dat FC Twente alsnog een poging zal ondernemen Tadic van ons over te nemen. Wij wachten af wat dit zal opleveren. Tadic heeft in januari bij ons aangegeven toe te zijn aan nieuwe stap in zijn carrière en dat hij om die reden niet wilde ingaan op een voorstel tot contractverlenging bij FC Groningen. Zijn huidige verbintenis loopt nog tot medio 2013, met een optie aan onze zijde voor nog eens twee jaar, maar een vertrek uit Euroborg komende zomer valt niet uit te sluiten.”
Facebookactie van Essent
“Vandaag lanceert onze hoofdsponsor Essent een bijzondere actie op hun Facebookpagina. Twee fans maken kans op speciaal voor gebruikers van het sociale netwerk gereserveerde plaatsen in Euroborg tijdens de Derby van het Noorden op zaterdag 31 maart bij FC Groningen – sc Heerenveen. De Facebookers nemen plaats tussen prominenten in de Arjen Robben Skybox, waar ze haast letterlijk met hun neus bovenop de wedstrijd zitten en VIP’s of ex-topvoetballers nooit ver weg zijn. Om kans te maken op de speciale stoelen moeten gebruikers van Facebook de pagina van Essent ‘liken’ en een stoel claimen in Euroborg.”
Facebookpagina
“Vorige week hebben wij zelf met groot succes onze officiële FC Groningen Facebookpagina gelanceerd. We zijn hard op weg naar de eerste 1.500 ‘likes’ en fans, die ons via Facebook volgen, maken in de gehele maand maart kans op een goodiebag uit onze Fanshop. We zetten onze Facebookpagina in als interactief medium, waarop uniek beeldmateriaal te zien is en foto’s en filmpjes worden geplaatst.”
Forum vv Glimmen
“Morgenavond (woensdag – red.) vindt er een forum plaats bij vv Glimmen tijdens de sponsor- en vriendenavond van de amateurclub. Onder leiding van onze voormalige accountmanager Koen Janssen als forumleider zullen hierbij namens FC Groningen commercieel directeur Robbert Klaver, manager technische zaken Henk Veldmate en speler Jonas Ivens aanschuiven.”
Spelersobligatiefonds
“Donderdagavond hebben wij in de ABN AMRO Business Corner in Euroborg wederom een bijeenkomst met onze investeerders van het Spelersobligatiefonds van FC Groningen. Na ieder transferwindow brengen wij de obligatiehouders op de hoogte van de laatste stand van zaken bij de club. Deze reguliere bijeenkomst met onze investeerders stond al gepland en staat dus geheel los van de laatste berichtgeving rondom Tadic.”
Skybox Menzis
“Met de mededeling dat zaterdagavond vijftien kinderen vanuit het Jeugdsportfonds Groningen in de skybox van Menzis de wedstrijd tegen Vitesse zullen volgen, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus