string(9) "claudebot"

Geen Ajilore, wel Meerdink bij selectie.

Vrijdag 15 mei 2009 om 14:40

Oluwafemi Ajilore is er zaterdagavond in Utrecht niet bij in de eerste play-offwedstrijd van FC Groningen. De Nigeriaan kampt met liesklachten. Martijn Meerdink is weer terug van een spierblessure.

Gibril Sankoh is de eerste drie play-offduels van FC Groningen nog geschorst vanwege zijn rode kaart in de thuiswedstrijd tegen Willem II. Petter Andersson revalideert na zijn knieoperatie en Nicklas Pedersen is nog niet fit genoeg om bij de wedstrijdselectie te zitten. Hij is mogelijk wel inzetbaar in de eventuele tweede-rondewedstrijden van de play-offs.

Trainer Ron Jans blikt vooruit op het duel dat zaterdagavond om 20.00 uur aanvangt in Stadion Galgenwaard: “Utrecht maakt traditioneel gebruik van fysiek spel en positieve intimidatie van de tegenstander. De laatste maanden hebben ze toch veel problemen met scoren en dat gaat ook ten koste van het voetbal. Of ze nu 4-4-2 of 4-3-3 spelen; onze spelers weten exact wat ze moeten doen. Wij hoeven in de eerste wedstrijd zeker niets te forceren, maar gaan naar Utrecht om te winnen. Op voorhand zijn we echter ook niet ontevreden met een gelijkspel. Dan kunnen we het namelijk ook in twee wedstrijden afmaken.”

Over de opzet van de play-offs in het best-of-three principe is Ron Jans nog altijd niet te spreken: “Ik zie het nut van die derde wedstrijd absoluut niet in. Als het zo ver mocht komen, is er sprake van het verplaatsen van de beslissingswedstrijd van 3 naar 2 juni. Dat is alleen maar een administratieve truc. Er is ook een regel dat er minimaal twee rustdagen tussen wedstrijden moeten zitten. Het zou alsnog ten koste gaan van de nationale teams en de fysieke gesteldheid van spelers. De hele opzet is echter geen enkele reden om er niet vol voor te gaan. We stellen alles in het werk om voor de derde keer binnen vier jaar Europees voetbal te bereiken. Dat is het doel. En de gevolgen zien we later wel weer.”

Gerelateerd nieuws.

21 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

24 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus