string(9) "claudebot"

‘Geduld voor het maken van de juiste keuzes’.

Dinsdag 25 juni 2013 om 12:47

In de 434ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen in Haren, gaat hij in op de actuele situatie rond de eerste selectie en kijkt hij vooruit naar de activiteiten van deze week.

“Zondagmiddag zijn we op Sportpark De Koepel in Haren gestart met de voorbereiding op het seizoen 2013/2014. Nadat FC Groningen D2 na strafschoppen het Hendrik Nijboer jeugdtoernooi had gewonnen, werd rond 14.45 uur voor zo’n tweeduizend mensen de eerste selectie onder leiding van het nieuwe trainersduo Erwin van de Looi en Dick Lukkien gepresenteerd op het prachtige hoofdveld van vv Haren.”
“De omlijsting met een feestelijk tintje was in navolging van vorig jaar ook dit jaar weer zeer geslaagd. Met name de sfeeractie met Bengaals vuurwerk van de Groningen Fanatics bij het eerste rondje van de warming-up liet zien dat FC Groningen nog altijd populair is en de mensen – net als wij – weer zin hebben in het nieuwe seizoen. Waar maak je nou mee dat er op een eerste training tweeduizend supporters afkomen?!”
Afscheid
“Voorafgaand aan de aftrap van het nieuwe seizoen werden de vertrekkende Leandro Bacuna, Virgil van Dijk en Ruud Hesp naar voren geroepen. Zij hadden een kort vraaggesprekje met de presentator van de dag Koen Janssen, die dit overigens op zeer aangename wijze deed. Zoals we bij FC Groningen gewend zijn, gaan we proberen voor het drietal nog een waardig afscheid te regelen in een volle Euroborg, hetgeen zij verdienen. Het mag echter duidelijk zijn dat met name Bacuna en Van Dijk waarschijnlijk een druk seizoen met een vol programma tegemoet gaan, dus het zal wellicht niet meevallen een passend gaatje te vinden. Maar we gaan vanzelfsprekend ons best doen.”
“Leandro Bacuna maakte overigens nog een prachtig gebaar, door zondag in Haren een contract te tekenen waarmee hij zich verbond als ‘Vriend van de jeugdopleiding FC Groningen’. Als ‘Vriend’ zal hij jaarlijkse bijdragen aan de verbetering van de faciliteiten voor de jeugdopleiding, waaruit hij zelf is voortgekomen. Leandro laat als ‘Vriend van de jeugdopleiding’ zien dat hij een jongen van de club is, een groen-wit hart heeft en dat hij zich terdege realiseert waar zijn voetbal-‘roots’ liggen. Met als dank richting de jeugdopleiding dus het tekenen van deze overeenkomst. Klasse!”
Nieuw gezicht
“Tijdens de eerste training van het nieuwe seizoen konden we ook één nieuw gezicht presenteren: Nick van der Velden. Hij is een ervaren middenvelder en hoewel we stevig inzetten op kansen voor de jeugd en ontwikkeling van jonge spelers, kun je in de Eredivisie niet zonder spelers met ervaring binnen je selectie. Met het vertrek van spelers als Kees Kwakman, Tim Sparv en Oluwafemi Ajilore, maar ook – ondanks hun jeugdige leeftijd – Bacuna en Van Dijk, hebben we heel wat Eredivisie-ervaring ingeleverd. Van der Velden is een dynamische middenvelder, die het klappen van de zweep kent, en wij denken dat hij een hele goede inbreng in het team kan hebben.”
Versterken
“Natuurlijk zijn wij niet doof voor de geluiden om ons heen, waarbij supporters zich hardop afvragen welke kwaliteit er nog bij komt. Daarin kunnen we heel duidelijk zijn. We willen ons graag nog verder versterken op het middenveld en met name in de verdediging. Daarmee zijn we achter de schermen nog altijd druk bezig en dat zal de komende periode ook wel zo blijven. Zoals onze trainer Erwin van de Looi zondag al aangaf: liever volgende week de juiste keuze maken, dan vandaag de verkeerde. Wij begrijpen dat onze achterban liever vandaag nog dan morgen aanwinsten gepresenteerd wil zien, maar we moeten toch nog een beroep op het geduld doen.”
Budgetten
“Idealiter gezien zouden wij nu het plaatje voor komend seizoen ook al rond willen hebben, maar het doorselecteren binnen een selectie vraagt meer tijd, dan het aanvullen van een kern. We willen ons versterken, maar hebben aan de andere kant ook aangegeven dat er nog spelers naar een andere club mogen uitkijken. We moeten budgetten zien te creëren om vervolgens de beste en juiste stappen te kunnen zetten. Dát die er gaan komen, staat wel vast. Alleen is op dit moment nog niet aan te geven wannéér dit zal zijn. Overal zijn clubs nog op zoek naar spelers, de markt komt wat dat betreft dit jaar laat en traag op gang. De economische omstandigheden – ook binnen het voetbal – maken eveneens dat er overal een pas op de plaats gemaakt dient te worden. Hierdoor stagneren de processen, waardoor het voorlopig nog een spannende periode zal blijven.”
Eerste oefenwedstrijd
“Zaterdagmiddag spelen we in Uithuizen onze eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen. Traditiegetrouw is dit tegen een combinatieteam van RWE Eemsmond. Dit keer is amateurclub Noordpool-U.F.C. gastheer. De aftrap op Sportpark Uithuizen is zaterdagmiddag om 16.30 uur.”
Excursie
“Vrijdagmiddag zal ondergetekende het openingswoord verrichten bij een excursie voor studenten van de Executive Master of Finance and Control, de RC opleiding aan de Rijksuniversiteit Groningen. Financieel manager Marc-Jan Oldenbandringh van FC Groningen zal na een rondleiding in Euroborg een toelichting geven op de financiële huishouding bij een voetbalclub aan de studenten, die financieel controller willen worden.”
Open Dag
“Inmiddels is het programma van de Open Dag op zondag 7 juli nagenoeg rond. De opening in en om het stadion is om 12.00 uur en een kwartier later trapt Oud FC Groningen in Euroborg af voor een wedstrijd tegen een team van supporters, opererend onder de naam ‘Dream Team van Supporters’. Bij Oud FC Groningen komen onder anderen Barend Beltman, Edwin Olde Riekerink, Richard Vennema, Ronald Steenge en Walter Waalderbos in actie. De traditionele spelerspresentatie in het stadion, dit jaar verzorgd door de bekende Stadjer Piet van Dijken, is om 13.30 uur. Open Dag duurt tot 17.00 uur.”
Award
“Het zonnepanelenproject op het dak van Euroborg, dat de Stichting 1miljoenwatt samen met onze hoofdsponsor Essent, de gemeente Groningen en FC Groningen is opgestart, is genomineerd voor de ‘Accenture Innovation Awards 2013’. De zevende editie van deze verkiezing vindt plaats op 8 november. De Accenture Innovation Awards is een jaarlijks terugkerende wedstrijd voor de meest innovatieve producten, diensten of concepten in Nederland. Stemmen op ons gezamenlijke project kan via onderstaande link.”
Facebook
“Met de mededeling dat wij op onze officiële Facebookpagina www.facebook.com/fcgroningen de grens van 21.000 likes zijn gepasseerd, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’