string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Gebroeders Koeman vanavond in Business Club Sportcafé.

Dinsdag 10 maart 2009 om 14:11

In de 222ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de wedstrijd tegen sc Heerenveen, kondigt hij het Business Club Sportcafé 2009 aan en meldt hij dat FC Groningen de Fanshop in eigen beheer gaat nemen.

“Afgelopen zaterdag hebben we op uitermate sneue wijze de derby tegen sc Heerenveen verloren. Hoewel het dus geen punten opleverde, heeft de ploeg wel de rug gerecht na de zeperd van de week ervoor tegen AZ. Eerst met tien man en daarna zelfs met negen spelers, bleef het team lange tijd overeind. Door het scenario van het wedstrijdverloop en de pijnlijke ontknoping liepen de emoties zowel binnen als buiten de lijnen hoog op. Met name de tweede gele kaart voor Gonzalo Garcia was discutabel. Resultaat van dit alles is, dat de spelers door de KNVB zijn geschorst voor de wedstrijd van vrijdagavond en dat ook trainer Ron Jans is bestraft. Wij zijn nog in afwachting van de reactie van de KNVB naar aanleiding van de spreekkoren en dat kan vervelende consequenties voor de club hebben.”

“Vrijdagavond wacht de thuiswedstrijd tegen Roda JC. De aftrap in Euroborg is om 20.45 uur. Voor dit duel zijn nog kaarten verkrijgbaar. Het wordt een belangrijke wedstrijd voor ons met het oog op de stand op de ranglijst.”

Goed nieuws
“Goed nieuws is er voor onze vrijwilligers. We zijn druk bezig met het realiseren van een eigen onderkomen voor deze zeer gewaardeerde krachten. In het Stadion Oosterpark hadden de vrijwilligers de beschikking over een eigen home. Tot dusver ontbrak ons die ruimte in Euroborg. Het was niettemin een diepgekoesterde wens van zowel de vrijwilligers als de club om ook in ons nieuwe stadion een eigen home voor hen te creëren. Na prettige onderhandelingen met Fair Play hebben wij nu een ruimte weten te realiseren van 360 vierkante meter in het pand van Fair Play. Exclusief voor de vrijwilligers van FC Groningen. Daar zijn we enorm blij mee en het zal de band tussen de vrijwilligers onderling en die met de club alleen maar versterken. Het is een belangrijke invulling. De ruimte zal vanaf het nieuwe voetbalseizoen operationeel zijn.”

Forum
“Gisteravond (maandag – red.) was er in Euroborg een bijeenkomst van de Jongeren Commerciële Club Groningen en Assen. Ondergetekende hield er voor ongeveer 120 belangstellenden een lezing. Vanavond (dinsdag – red.) vindt in het nieuwe pand van De Haan Advocaten & Notarissen, tegenover Euroborg, het Business Club Sportcafé plaats. Op deze avond, speciaal voor sponsorrelaties van de club, vormen Erwin en Ronald Koeman samen met Patrick Lodewijks een forum onder leiding van journalist Henk Kok. De oud-spelers van FC Groningen zullen zich buigen en uitspreken over de huidige stand van zaken in het betaalde voetbal en natuurlijk over FC Groningen.”

Artikel in Voetbal International
“Morgen (woensdag – red.) staat FC Groningen ook in het nieuws in de nieuwste editie van Voetbal International. Het gerenommeerde voetbalweekblad besteed liefst zes pagina’s aan de groei en bloei van de club onder de kop: ‘Deze club is nog lang niet klaar’. Volgens de redacteuren Iwan van Duren en Tom Knipping heeft ‘De Trots van het Noorden een enorme x-factor ontwikkeld’ en geven zij aan de hand van onderzoeksresultaten aan waarom FC Groningen aantrekkelijk is en zal blijven groeien. Wij benadrukken in het artikel dat een verdere uitbouw van de club alleen te realiseren is als wij zo snel mogelijk ons stadion kunnen uitbreiden en dat we daar dan ook druk mee bezig zijn. Al met al een positief artikel en zeer lezenswaardig voor iedereen die interesse heeft in FC Groningen.”

Fanshop
“Ander vermeldenswaardig nieuws is dat we vanaf 1 juli 2009 de merchandising in eigen beheer gaan nemen. Tot nu toe werd de Fanshop bestierd door Twin Life, tevens een zeer gewaardeerd sponsor bij de club. FC Groningen heeft Tjisse Zijlstra benoemd tot manager merchandise van de nieuwe BV, FC Groningen Promotion. Naast het runnen van de Fanshop is hij ook verantwoordelijk voor de contacten met de zeventig wederverkopers van FC Groningen artikelen in Noord-Nederland en de webshop van de club.”

“Dat de nieuwe constructie in goed onderling overleg tot stand is gekomen, blijkt wel uit het feit dat Twin Life sponsor blijft bij de club. Twin Life heeft een belangrijke aanzet gegeven tot een verdere groei van onze merchandising, maar met deze stap denken wij door een nog breder assortiment nog beter te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar fanartikelen. Zoals bekend, brachten wij met Klupp Sportswear eerder al een eigen kledinglijn op de markt.”

FC Groningen Junior Club
Er breekt weer een drukke periode aan voor de FC Groningen Junior Club. Er staan namelijk diverse  leuke activiteiten op het programma. Zo kunnen de leden zich aanmelden voor een voetbalclinic, wordt er een sponsorloop gehouden in samenwerking met Plan Nederland en kan er een kijkje worden genomen achter de schermen in Euroborg. Meer informatie over deze en andere activiteiten van de Junior Club, zijn te vinden op de website www.fcgroningenjuniorclub.nl onder het kopje ‘activiteiten’.”

“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’