string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Geblesseerde Ivens neemt plaats in uitvak.

Donderdag 22 maart 2012 om 14:38

FC Groningen speelt vrijdagavond in Stadion Woudestein de wedstrijd tegen Excelsior in de 27ste speelronde van de Eredivisie. De ploeg van trainer Pieter Huistra gaat na vier achtereenvolgende nederlagen op jacht naar de drie punten in Rotterdam.

Jonas Ivens werd in de warming-up van het duel met Utrecht nog getest, omdat hij last had van klachten aan de lies. Die wedstrijd kon hij uiteindelijk nog wel uitspelen. In de dagen na het weekend bleven de klachten echter aanhouden, waardoor de Belg deze week niet met de groep trainde en vrijdagavond niet inzetbaar zal zijn tegen Excelsior.

In vergelijking met het verloren uitduel met FC Utrecht keren Brian van Loo en Nicklas Pedersen terug bij de selectie van achttien. De lijst van blessures bestaat naast Ivens uit Maikel Kieftenbeld (hamstring), Emil Johansson (lies), Thomas Enevoldsen (lies), Koen van de Laak (kuit) en Kees Kwakman (lies). Laatstgenoemde wordt morgen geopereerd en zal de rest van het seizoen niet meer in actie komen.
In Rotterdam protesteren de medewerkers van FC Groningen tegen de verplichte buscombi die is opgelegd door de plaatselijke overheden. Naast onder meer vertegenwoordiging uit de directie, Raad van Commissarissen en kantoorpersoneel zullen ook drie spelers vrijdagmiddag bij Euroborg instappen in de bus, die gevuld zal zijn met zo’n zestig personen. Het gaat om Maikel Kieftenbeld, Jonas Ivens en Emil Johansson die hun ploeggenoten vanuit het uitvak zullen aanmoedigen.

Trainer Pieter Huistra blikte donderdagmiddag op het wekelijkse perspraatje eerst terug op de afgelopen week: “De wedstrijd tegen Utrecht verliep niet zoals we hadden gehoopt. We zijn maandag wel even in die teleurstelling ‘blijven hangen’, maar na de winst van de Beloften op maandag in Rotterdam hebben we de knop omgezet en was het effect dat we ons woensdag en donderdag goed hebben kunnen voorbereiden op het kunstgras in Haren.”
“Tegen Excelsior moeten we het nu laten zien. Met enthousiasme en wilskracht gaan we voor de drie punten. Wellicht doordat de lente is begonnen, is de spirit goed aanwezig in het team en keert de lach terug op de gezichten. Excelsior kan het in eigen huis iedere ploeg lastig maken en wij zullen dan ook vanaf acht uur scherp moeten verdedigen. Goed gebruik maken van de zijkanten, de duels aangaan en winnen en de ‘tweede bal’ winnen. Dat is de sleutel om drie punten te kunnen pakken in Rotterdam.”

Gerelateerd nieuws.

18 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard