string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Geblesseerde Burnet wacht operatie.

Vrijdag 15 augustus 2014 om 15:37

FC Groningen moet het in de eerste thuiswedstrijd van dit Eredivisie-seizoen zondagmiddag stellen zonder de geblesseerde Lorenzo Burnet. De linksback heeft heupklachten en wordt binnenkort geopereerd. Verder beschikt trainer Erwin van de Looi over een vrijwel geheel fitte selectie voor het duel met Heracles Almelo.

Naast Burnet is Hilal Ben Moussa nog altijd niet beschikbaar en zijn Nick Bakker en Henk Bos nog niet wedstrijdfit. Bos deed afgelopen week wel weer mee in een oefenwedstrijd van de Beloften. Na eerder een half uur te hebben meegedaan in de oefenwedstrijd tegen HHC, speelde de aanvaller/middenvelder afgelopen maandag 45 minuten in de oefenpartij tegen Jong NAC Breda.
Fitter
“We hebben een elftal dat steeds fitter wordt,” aldus Van de Looi op het traditionele perspraatje van vrijdagmiddag. “De concurrentie neemt toe en dat is voor een trainer alleen maar mooi om te zien.”
Net als bij de seizoensopening in Deventer tegen Go Ahead Eagles moet Van de Looi Burnet missen. “Hij heeft al langer heupklachten en na overleg hebben we besloten dat het beste is hem te laten opereren. Ik ben geen dokter, maar wat ik heb begrepen, is het geen heel gecompliceerde ingreep. Het herstel na een operatie heeft echter altijd tijd nodig, dus zijn we Lorenzo wel even kwijt. Hoelang dat precies wordt, gaan we zien. Welke achttien spelers zondag tot de wedstrijdselectie behoren, maken we zaterdag na de laatste training bekend.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard