Gastgezinnen in Groningen en nabije omgeving gezocht

19 mei 2022

De FC Groningen Opleiding is op zoek naar gastgezinnen in Groningen stad of de directe omgeving. Gastgezinnen bieden spelers uit de bovenbouw die niet uit de regio komen een thuis, en daarmee de kans zich te ontwikkelen binnen de Opleiding. ‘Samen’ is het sleutelwoord, want families die hun thuis openstellen voor deze topsporters, leveren een belangrijke bijdrage in de weg naar een mogelijke carrière in het profvoetbal. 

De meeste spelers uit de Opleiding wonen in het achterland. Er is ook een aantal spelers die buiten het verzorgingsgebied afkomstig zijn of uit het buitenland komen. Voor deze jongens – allen uitkomend in de bovenbouw van de Opleiding - zoekt FC Groningen gastgezinnen in de stad of directe omgeving van Groningen. 
 
Veel kinderen hebben de droom om profvoetballer te worden. Dat is echter niet voor iedereen weggelegd. Als de unieke kans om te gaan voetballen binnen de Opleiding van een BVO zoals FC Groningen zich voordoet, heb je daar alles voor over. Niet iedere jeugdspeler heeft dezelfde mogelijkheden bij het waarmaken van die droom. Een gastgezin kan dan een belangrijke rol spelen. 
 
Het gastgezin is een plek waar de speler zichzelf kan zijn en zich welkom voelt. Hij gaat onderdeel uitmaken van het gezin en draait volledig mee, buiten de momenten op school of de club. Ouders kunnen niet vervangen worden, maar de ervaring leert dat spelers een warme band opbouwen met hun gastouders, -broers en -zussen.  
 
Daarnaast kan een FC-speler een verrijking zijn voor het gezin of in de thuissituatie. De topsportmentaliteit, het willen slagen van een droom en daar alles voor over hebben, kan zeer inspirerend zijn voor de overige gezinsleden. De (buitenlandse) spelers passen zich aan binnen het gezin en brengen vaak veel gezelligheid en een andere kijk op zaken met zich mee.  
 
Bij interesse wordt eerst een kennismakingsgesprek gevoerd, waarbij alle vragen en wensen aan bod komen. Verder wordt zeer zorgvuldig gezocht naar een juiste match en gedurende de periode dat een jeugdspeler deel uitmaakt van uw gezin, is er te allen tijden begeleiding en een luisterend oor vanuit de club.  
 
Wilt u een thuis bieden aan een jonge topsporter en een belangrijke rol vertolken in de ontwikkeling van een FC-talent? Neem dan contact op met topsportbegeleider Luca Leithuijser via .  

gast-gezinnen

Laatste nieuws