string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

GasTerra Eurovoetbal zaterdag van start.

Maandag 06 juni 2011 om 17:23

Komende zaterdagmiddag 11 juni in Euroborg gaat het 35ste GasTerra Eurovoetbal-toernooi van start. De kaartverkoop verloopt via de Fanshop van FC Groningen in Euroborg. Zondag en maandag wordt het toernooi voortgezet op de Esserberg in Haren.

Toernooidirecteur Romke Hoogstra gaf maandagmiddag in Euroborg een toelichting op diverse wijzigingen die het toernooi heeft ondergaan ten opzichte van de afgelopen editie. “We hebben besloten op de zaterdagmiddag te starten in Groningen en Leeuwarden. Dat was de afgelopen jaren nog niet mogelijk door de planning van de play-offs. In Assen starten we zaterdagavond.”
Fair Play-prijs vernoemd
“We gaan terug van drie naar twee velden op de Esserberg. Hierdoor hebben we ook moeten besluiten de wedstrijdduur te verkorten van 2×25 naar 2×20 minuten. Het aantal van drie dispensatiespelers blijft gehandhaafd. Elk B-jeugdteam mag dus drie eerstejaars A-junioren opstellen. De veldindeling voor maandagochtend wordt zondagavond bepaald.”
“We hebben besloten de Fair Play-prijs te vernoemen naar grondlegger Bé Tent. Deze grondlegger van het toernooi en oud Velocitas-voorzitter overleed in mei en was een groot bepleiter van sportiviteit in de voetbalsport. Op maandagmiddag rond de klok van 18.00 uur zullen zijn zoon Theo en zijn echtgenote de prijs uitreiken aan de meest sportieve ploeg.”
Energiewacht Challenge Cup
“Net als vorig jaar begroten we een licht verlies in voor sponsoring lastige tijden. Gelukkig beschikken we over een positief eigen vermogen dat tot 2009 zorgvuldig is opgebouwd. We hebben besloten geen uitgaven te doen voor een feest of iets dergelijks, maar ons volledig op het voetballen zelf te richten.”
“Een nieuw initiatief is de strijd om de Energiewacht Challenge Cup. Van veertien D-pupillenteams uit de regio is VV Hoogezand als winnaar uit de strijd gekomen. Deze ploeg speelt tegen FC Groningen/Cambuur D3. Daarnaast hebben alle veertien deelnemende ploegen geld ingezameld voor Doe Een Wens Stichting Nederland. De finale zal worden gefloten door Michel Winter.”
Prijzen laag gehouden
“Met de verhuizing van de finales naar de maandag hopen we weer op hoge bezoekersaantallen op die Tweede Pinksterdag. Alles over het toernooi is te lezen op onze website www.eurovoetbal.nl en in het magazine dat voor slechts één euro te koop is bij het toernooi. Daar is onder de noemer ‘zij deden mee’ aandacht voor beroemde voetballers die ooit op het toernooi speelden, zoals Clarence Seedorf, Marco van Basten en Arjen Robben.”
“Het bestuur heeft de prijzen bewust laag gehouden. Voor slechts 3 euro (in de voorverkoop) heeft iedereen de mogelijkheid de hele zaterdagmiddag in Euroborg aanwezig te zijn. Voor 15 euro kunnen volwassenen drie dagen lang het toernooi bezoeken in Euroborg, het Cambuur Stadion, de Marsdijk in Assen en/of Stadion de Esserberg in Haren. Jeugd tot en met 16 jaar betaalt 10 euro voor drie dagen. Komend toernooi hopen de de miljoenste bezoeker ooit te verwelkomen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’