string(9) "claudebot"

‘Gastenvak in Euroborg goed bezocht’.

Dinsdag 04 juni 2013 om 14:22

In de 431ste nieuwsbrief namens directie en management neemt algemeen directeur Hans Nijland de agenda door en benoemt hij de diverse activiteiten van deze week bij FC Groningen.

“De eerste selectie en de Beloften genieten momenteel van hun vakantie. Drie internationals zijn nog op pad en komen dezer dagen wellicht nog in actie. Andraz Kirm speelt met Slovenië vrijdagavond in Reykjavik de WK-kwalificatiewedstrijd tegen IJsland. Filip Kostic is opgeroepen voor Jong Servië voor twee oefeninterlands tegen respectievelijk Bosnië-Herzegovina en Griekenland. Het betreft twee uitduels, die vanavond (dinsdag – red.) en vrijdag op het programma staan.”
Jong Oranje
“Donderdagavond komt Jong Oranje voor het eerst in actie tijdens het Europees Kampioenschap in Israël. Duitsland is dan de tegenstander van de ploeg van bondscoach Cor Pot. Zondagavond is Jong Rusland de opponent in de tweede poulewedstrijd. Onze keeper Marco Bizot maakt onderdeel uit van de EK-selectie. Mogelijk zien we hem tijdens dit EK nog aan het werk.”
“De jeugdafdeling begint vandaag (dinsdag – red.) al weer met de eerste trainingen en zal later deze zomer nog een onderbreking kennen vanwege de schoolvakanties. Donderdag vertrekt het nieuwe FC Groningen D1-team naar Slovenië om in Ljubljana van vrijdag tot en met zondag deel te nemen aan een groot internationaal jeugdtoernooi. De D-pupillen zijn ingedeeld in groep C samen met Rapid Wien, Rode Ster Belgrado en NK Olimpija Ljubljana. Zondag is de finaledag en op maandag keert het Groningse gezelschap terug naar Nederland.”
Seizoenkaartverkoop
“Afgelopen zaterdag zijn we in Euroborg gestart met de vrije verkoop van seizoenkaarten. Vanaf nu kunnen belangstellenden voor een seizoenkaart tijdens kantooruren dagelijks langskomen in Euroborg en een mooie, vaste plek uitzoeken. Om ook weer andere doelgroepen te bereiken en te interesseren voor een seizoenkaart, is het dit jaar voor het eerst mogelijk om snel en eenvoudig via de officiële Facebookpagina van FC Groningen een seizoenkaart aan te vragen.”
“Aan de Facebookpagina is een speciale Seizoenkaart 2013/2014 App gekoppeld. Deze vind je door naar www.facebook.com/fcgroningen te gaan en te klikken op de Seizoenkaart App onder de omslagfoto. Door je gegevens in te vullen, vraag je binnen enkele stappen een seizoenkaart aan. Nadat de gegevens zijn verwerkt, wordt er zo snel mogelijk contact met je opgenomen.”
Facebookpagina
“Overigens heeft onze officiële Facebookpagina inmiddels meer dan 20.000 likes! FC Groningen neemt met dit aantal de vijfde plaats in, achter de drie traditionele topclubs Ajax, Feyenoord en PSV en FC Twente. Dit succes hebben we in iets meer dan een jaar tijd weten te realiseren. Net als op deze website komen er op onze Facebookpagina dagelijks berichten langs en plaatsen we unieke foto’s betreffende de FC en met deze pagina bereiken we inmiddels meer dan 100.000 mensen per week.”
Gastenvak
“Een ander succes is het record aantal bezoekers aan ons gastenvak in Euroborg in het seizoen 2012/2013. Mede door ons beleid aan uitsupporters gratis een toegangskaart te verstrekken als de bezoekende club voor aanvang van de competitie afziet van de helft van de totale capaciteit van 1.100 plaatsen, is FC Groningen na Feyenoord de best bezochte uitwedstrijd in de Eredivisie. Afgelopen jaar kwamen in de reguliere competitie gemiddeld 427 bezoekers in het uitvak. Dat is net iets minder dan de 439 bij Feyenoord.”
“In het rapport staat het volgende vermeld: ‘FC Groningen verdient lof voor de gratis kaarten die het aanbiedt aan alle bezoekende supporters, mits de bezoekende club genoegen neemt met een half uitvak. De meeste clubs nemen dit geschenk dankbaar aan omdat de 525 plaatsen voor bijna alle clubs genoeg zijn. Sommige clubs stellen hier ook gratis toegang van FC Groningen-supporters tegenover.’ We zijn trots op dit resultaat, te meer ook omdat dit beleid ons de mogelijkheid geeft meer kaarten in de losse verkoop te hebben voor onze eigen supporters.”
Zonnepanelen
“Gisteren (maandag – red.) zijn we samen met onze hoofdsponsor Essent en de stichting 1miljoenwatt gestart met de verkoop van zonnepanelen op het dak van Euroborg. Doel is ons stadion nog duurzamer te maken en FC Groningen verder op weg te helpen naar de groenste voetbalclub van Nederland. Het dak van Euroborg gaat hierbij dienen als zonne-energiecentrale, waarop meer dan duizend panelen komen te liggen.”
“De stroom die de panelen opwekken, gebruiken wij. Op onze beurt betalen wij de reguliere energieprijs voor de geproduceerde energie, dat als rendement wordt uitgekeerd aan degenen die in de panelen hebben geïnvesteerd. Dus als supporter van FC Groningen kun je middels dit project niet alleen helpen onze groene en duurzame ambities te realiseren, je krijgt er ook rendement voor terug. Geïnteresseerd? Klik op de banner rechtsonder op de homepage van deze website of ga rechtstreeks naar doemee.1miljoenwatt.nl.”
Klankbordgroep
“Vanavond (dinsdag – red.) is er in Euroborg weer een bijeenkomst met de Klankbordgroep. Dit adviesorgaan, met afgevaardigden van de diverse tribunes en vertegenwoordigers van supportersverenigingen, treedt ten minste vier keer per seizoen in overleg met directie en management van FC Groningen. Leden van de Klankbordgroep brengen gevraagd en ongevraagd advies uit aan de club over signalen, die leven onder het publiek. Op de agenda staan vanavond onderwerpen als de aankleding van de eerste training van het nieuwe seizoen en de sfeer in en rondom Euroborg. Zoals te doen gebruikelijk volgt een verslag van de avond via deze website.”
Opening
“Donderdagavond wordt de vierde editie van de Bekkema Run in Harkstede gehouden. De organisatie van deze Recreatieloop, Bedrijvenloop en Loopgroepenloop koppelt elk jaar een goed doel aan de run. Dit jaar is dat onze maatschappelijk partner Make-A-Wish Nederland. Ook clubmascotte Groby zal bij de Bekkema Run aanwezig zijn. Commercieel directeur Robbert Klaver verricht donderdag het startschot.”
“Vrijdagochtend zal ik samen met vriend en zakenpartner Jelte Hut bij onze gewaardeerde sponsorrelatie Scholma Druk in Bedum de openingshandeling verrichten van de officiële ingebruikname van de nieuwe 5-kleuren pers. Scholma Druk viert vrijdag het 75-jarige jubileum met een Open Dag.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’