string(9) "claudebot"

Garcia: ‘We kunnen weer vooruit kijken’.

Donderdag 05 februari 2009 om 00:26

Vorig seizoen was de rode kaart van Peter Wisgerhof het breekpunt in de competitiewedstrijd tegen NEC. Toen won de FC met 5-1. Woensdagavond eindigde FC Groningen – NEC in 2-0 voor de Groningers. Weer was een rode kaart voor de gasten het breekpunt.

Ramon Zomer weerhield Marcus Berg van scoren en mocht vertrekken. Diezelfde Berg maakte de 1-0 uit de gegeven strafschop. “Ik schoot hem goed binnen,” aldus Berg. “Nee, ik denk niet van te voren na welke hoek ik de penalty ga schieten. Dat beslis je op dat moment. Het is gewoon inschieten. De keeper ging naar de andere hoek.”

Rare wedstrijd
Berg betitelde het treffen als een leuke wedstrijd om te spelen. “Het was in de eerste helft niet heel erg goed, maar de overwinning is belangrijk.” Zijn collega in de spits deelt de mening van Berg. “Het was een rare wedstrijd,” aldus Gonzalo Garcia. “NEC speelde in de eerste helft goed, maar de rode kaart was erg belangrijk.”

In de rust veranderde FC Groningen van tactiek. Garcia: “We gingen met drie spitsen spelen. Dat pakte goed uit, we kregen veel ruimte.” Voor een voetballer als Garcia heerlijk. “Ik speelde dit keer iets meer van de zijkant. Met een paar acties probeer je iemand vrij te spelen.” Vaak ziet dat er bij de Uruguayaanse Spanjaard schitterend uit. “Ik denk eigenlijk niet echt na als ik een actie maak. Ik doe het gewoon. Het is in ieder geval niet dat ik de actie alleen maak omdat het er mooi uit ziet.”

Vooruit
De overwinning van woensdagavond was een belangrijke zo vindt ook Garcia. “Heel belangrijk. We komen nu zes punten los van NEC. Na deze winst kunnen we weer vooruit kijken. Het gaat erg goed op dit moment. Hopelijk staan we aan het einde van het seizoen nog steeds in de top vijf.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus