string(9) "claudebot"

Garcia voor vier seizoenen naar Euroborg.

Vrijdag 11 juli 2008 om 00:21

Gonzalo Garcia en FC Groningen zijn een contract overeengekomen voor de periode tot medio 2012. Eerder deze week kwam de FC met zijn voormalige club SC Heerenveen tot een akkoord over de transfersom. De 24-jarige Spaanse middenvelder moet komende week evenwel nog medisch gekeurd worden.

Garcia werd op 13 oktober 1983 geboren in de Uruguayaanse hoofdstad Montevideo en groeide op in Spanje. Gonzalo, zoals zijn voetbalnaam luidt, genoot zijn opleiding bij het Spaanse Compostela, waar hij in 2002 werd ontdekt door Real Madrid. Die club verhuurde hem aan twee clubs op het derde Spaanse niveau, de ‘Segunda B’: CP Mérida en CP Palencia.

In 2005 werd Garcia gecontracteerd door AGOVV Apeldoorn. Bij die club scoorde hij in de Gouden Gids Divisie zestien treffers in 35 gespeelde duels. In zomer van 2006 werd hij naar SC Heerenveen gehaald, waar hij in anderhalf seizoen tot dertien duels en één doelpunt kwam.

In de winterstop van afgelopen seizoen maakte hij op huurbasis de overstap naar Heracles Almelo. Voor die club speelde hij zestien duels in de Eredivisie, waarin hij driemaal tot scoren kwam. Hij stond nog tot medio 2009 onder contract bij de Friezen. De transfersom die FC Groningen aan SC Heerenveen betaalt, bedraagt € 650.000.

Directeur Hans Nijland is content met de nieuwe aanwinst: “Wij zien in Garcia een versterking voor onze selectie. Hij is een creatieve voetballer die een doelpunt kan maken en bovendien ook andere spelers in de gelegenheid kan stellen te scoren. Het is een voetballer die bij het publiek zal aanspreken.”

Gonzalo was nog niet lang geleden dichtbij een akkoord met Vitesse: “SC Heerenveen en Vitesse waren al tot een akkoord gekomen, maar op enig moment hebben wij ons bij de zaakwaarnemer van Garcia gemeld. Afgelopen week zijn we met SC Heerenveen tot overeenstemming gekomen en nu zijn we dus ook rond met de speler in kwestie.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus