Fysiek en mentale inspanningen tijdens eSports Cup finale

28 mei 2019

Zondag 26 mei vond de finale van de FC Groningen eSports Cup in het Hitachi Capital Mobility stadion plaats. Na het spelen van voorrondes bij amateurclubs, via online toernooien, FC Groningen gametoernooien en winacties wisten 100 FIFA19 spelers een ‘golden ticket’ te bemachtigen voor de grote finale.

Winnaars
Om 11:00 uur melde de eerste fanatieke spelers zich in de lounge van het stadion. Na het ontvangen van een persoonlijke FUT kaart en een persmoment, volgde het openingswoord door onze eigen eSporter Nick den Hamer. Ook Luuk Jans (eSporter van FC Emmen) en Kaj Sierhuis waren aanwezig om tips en tricks te geven aan alle finalisten. Na het openingswoord werd de poule-fase afgewerkt. De nummers 1 en 2 van elke poule gingen door naar de knock-out ronde. Merijn Eggens en Jaimey Schmidt bleken de beste gamers te zijn. In de finale namen Merijn en Jaimey het op tegen elkaar. Na 90 minuten stond het 1-1 waardoor ‘golden goal’ werd gespeeld . Daarin bleek Merijn de beste te zijn. Hij kroonde zich tot winnaar de van FC Groningen eSports Cup 2019.
 
Fotocompilatie
Door op de foto hieronder te klikken, kun je een fotocompilatie zien van de eSports Cup finaledag. Alle foto's tijdens de finaledag zijn gemaakt door Arnold Heikens. Een toffe after-movie volgt later deze week. 

DSC_084

Laatste nieuws