Friese winst op Corpus den Hoorn.

Dinsdag 05 februari 2013 om 22:54

De broederstrijd op Corpus den Hoorn tussen C3 en C2 werd een prooi voor de "Cambuur-tak" van de RVO FC Groningen/Cambuur. FCG D3 leed de eerste nederlaag van het seizoen terwijl FCG D1 wederom uit haar slof schoot. De bekerwedstrijd tussen FC Utrecht A1 en FCG A1 werd afgelast.

FC GRONINGEN/CAMBUUR C3 1-2 FCG/CAMBUUR C2
0-1 Shabani Nduwunuremyi (8.), 1-1 Tom van de Looi (52.), 1-2 Shabani Nduwunuremyi (62.)

opstelling FCG C3 Teun Hoekstra, Oege Sietse van Lingen (48.Armani Mardjoeki), Dion Paapst (60.Wouter de Mare), Jochem de Vries (60.Yorno Lunenborg), Tom van de Looi, Marc Vegter, Martijn van Maastrigt, Daniel Camara Bos, Jhurrey Margaritha, Tristan Cooke (36.Luka Prljic), Daniel Teune.
opstelling FCG/Cambuur C2 Joep van de Haar, Cor-Wisse Tijm, Marnix Koopmans, Tommy Wang, Remco de Graaf, Mark Westra, Niek de Jong (55.Tim van Dijk), Halbe Elsenga (36.Eward Ottema), Tom Boezerooij (55.Vigo Tabak), Shabani Nduwumuremyi, Bo Antonissen.
De twee teams van de Regionale Voetbalopleiding FC Groningen/Cambuur leverden met name na rust een boeiend schouwspel af. De Friezen kenden een sterkere openingsfase en namen via Nduwunuremyi dan ook verdiend de leiding. De ploeg van trainer Rene Wollerich moest daarna alle zeilen bijzetten om niet op een grotere achterstand te komen. Naarmate de eerste helft vorderde werd FCG wel sterker. Martijn van Maastrigt was tweemaal dichtbij terwijl ook Daniel Teune een schot over zag gaan. Echt hele grote kansen konden niet worden gecreeerd. Het eerste gevaar in de tweede 35 minuten kwam ook van de kant van Cambuur. De Groningers kregen daarna wel de overhand. Uit een hoekschop van Jhurrey Margaritha kopte Tom van de Looi in kansrijke positie over. In de 52ste minuut viel de bal eindelijk wel goed en was het Van de Looi die voor de 1-1 zorgde. De beste kansen daarna werden ook door de thuisploeg gecreeerd. Daniel Camara Bos besloot over na een prima actie van Daniel van Kaam. Ook Van Maastrigt kreeg nog een dot van een kans. Het was echter toch Cambuur dat een tweede doelpunt maakte en wederom kwam die van de voet van Nduwumuremyi. Het publiek werd daarna nog op een mooi slotoffensief getrakteerd. De gelijkmaker hing in de lucht maar de ploeg uit Leeuwarden kon uiteindelijk de winst over de streep trekken.
FC GRONINGEN/CAMBUUR D1 9-0 GVAV RAPIDITAS D1
1-0 Steyn Strijker (6.), 2-0 Mark te Velde (18.), 3-0 Mees Gootjes (23.), 4-0 Orkun Kokcu (30.), 5-0 Boy Spijkerman (41.), 6-0 Lion Kalentjev (48.), 7-0 Ashraf Hezam (49.), 8-0 Tapmahoe Sopacua (54.), 9-0 Ashraf Hezam (59.)

opstelling FCG D1 Mats Roorda, Steyn Strijker, Ken Raghoebar, Mark Versteegen, Rick Boyer,  Mees Gootjes, Jearl Margaritha, Mark te Velde, Lion Kalentjev, Orkun Kokcu, Ashraf Hezam. Wissels: Boy Spijkerman, Sander Jansen, Tapmahoe Sopacua, Giovanni Oldersma.
De koploper van de Eerste Divisie C haalde wederom verwoestend uit. De eerste de beste kans was meteen al raak. Na een hoekschop trof Steyn Strijker van dichtbij doel. Vervolgens waren Lion Kalentjev, Jearl Margaritha en Mees Gootjes dichtbij. In de 18de minuut schoot Mark te Velde na een corner van Orkun Kokcu de 2-0 binnen. Kokcu trof daarna de lat waarna Mees Gootjes een hard en laag schot bekroond zag met een treffer. In de slotminuut wist ook Kokcu de doelman van de gasten te verschalken. Na rust kon de goalie van de stadgenoot in eerste instantie nog een vijfde doelpunt verhinderen. Hij redde op schoten van Boy Spijkerman en Kokcu. In de laatste twintig minuten werd de doelpuntenproductie in rap tempo opgevoerd. Zo strafte Spijkerman een verdedigingsfout genadeloos af en was ook Kalentjev na een pass van Kokcu goed voor een goal. Via tweemaal Ashraf Hezam en een prachtige uithaal van Tapmahoe Sopacua bleef de teller uiteindelijk steken op negen doelpunten.
FC GRONINGEN/CAMBUUR D3 0-3 VELOCITAS D1
0-1 (17.), 0-2 (25.), 0-3 (41.)

opstelling FCG D3 Daan Reiziger, Leonel Miguel, Pim Betzema, Leon Santema, Quinten Anakotta, Magnus Klaber, Gerwin Heidema, Jarno Deuring, Remco Balk, Jonathan Edens, Joshua Sion. Wissels: Giovanni Zwikstra, Mark Ploeger, Joris Reiziger, Harold Kwant, Nick van Leeuwen.
Voor de eerste maal dit seizoen stapte de ploeg van trainer Bote Talsma het veld af met een nederlaag. De eerste mogelijkheid was voor Joshua Sion maar zijn inzet belandde in het zijnet. Vervolgens schoten Remco Balk en Jonathan Edens net naast het doel. Jarno Deuring was een volgende speler die de kans kreeg op het openingsdoelpunt. Die viel echter onverwacht aan de andere kant waardoor de stadgenoot aan de leiding kwam. De gelijkmaker hing wel in de lucht, zo was Edens nogmaals dichtbij een treffer. Vijf minuten voor rust verdubbelden de gasten de voorsprong. Een prima aanval vanop links werd doeltreffend afgerond. In het tweede bedrijf bleef de thuisploeg de bovenliggende partij. Maar het werd zo’n wedstrijd van telkens net niet. Nadat Sion naast had gemikt werd het zelfs nog 0-3 voor Velocitas. Dat was teveel van het goede. FCG probeerde het wel maar zag de aanvalslust niet beloond met een treffer. Giovanni Zwikstra zag enkele schoten nog gepareerd door de goalie. Aan kop van de Tweede Divisie F is de spanning wel volledig terug. Genemuiden D1 versloeg GRC Groningen D1 waardoor de voorsprong van FCG is geslonken tot een puntje.
Toernooi in Hoogezand:
FC GRONINGEN/CAMBUUR B2 3-0 WVV B1
1-0 Stan Haanstra (19.), 2-0 Niels Stenekes (26.), 3-0 Stan Haanstra (30.)

FC GRONINGEN/CAMBUUR B2 2-1 HOOGEZAND B1
0-1 (7.), 1-1 Niels Stenekes (20.), 2-1 Juhnino Bacuna (21.)
FC GRONINGEN/CAMBUUR B2 2-3 SC HEERENVEEN B1
0-1 (1.), 1-1 Niels Stenekes (5.), 1-2 (15.), 2-2 Stan Haanstra (20.), 2-3 (25.)
SC Heerenveen B1 wint het toernooi; FC Groningen/Cambuur B2 wordt tweede.