Framevoetbal on Tour genomineerd voor beste maatschappelijke project Eredivisie

15 oktober 2020 / vandaag

FC Groningen is één van de negen finalisten die dit jaar meestrijdt in de verkiezing ‘Beste maatschappelijke project Eredivisie.’ De verkiezing is een initiatief van de Vriendenloterij waarvoor een prijzenpot van in totaal €100.000 beschikbaar is. Stichting FC Groningen in de Maatschappij heeft het project Framevoetbal on Tour ingestuurd als het meest vernieuwende en impactvolle maatschappelijke project van de Eredivisie.

fcgroningen_padt_milan

Het ‘Beste maatschappelijke project van de Eredivisie’ komt tot stand door middel van verkiezing. Drie van de negen kanshebbers vallen uiteindelijk in de prijzen en krijgen via de Vriendenloterij een geldbedrag om de plannen verder uit te rollen. De publieksstem is daarin heel belangrijk, dus laat je stem horen! Stemmen kan tot en met woensdag 4 november via de volgende link. Onder de stemmers worden vijf voetbalshirts verloot.
 
Framevoetbal werd vorig jaar in Groningen op de kaart gezet door de jonge sterke Milan die samen met doelman Sergio Padt in onderstaande video liet zien hoe leuk Framevoetbal is en hoe belangrijk het voor hem is om mee te kunnen voetballen met zijn vrienden. FC Groningen wil met Framevoetbal on Tour de sport zichtbaar maken op scholen of rondom thuiswedstrijden van de FC in het Hitachi Capital Mobility Stadion en zo meer begrip creëren voor sporters met een handicap. FC Groningen vindt namelijk dat ieder kind moet kunnen sporten. Met elkaar. Met of zonder handicap. 

De G-voetbalvereniging Kids United, al in 2011 geadopteerd door FC Groningen, is de enige vereniging in het Noorden die Framevoetbal aanbiedt. Met het te winnen geldbedrag wil de Trots van het Noorden samen met Kids United meer dorsale rollators aanschaffen die nodig zijn voor de sport en niet worden vergoed door de verzekering. Hierdoor kunnen meer sporters genieten van het samen voetballen. Meedoen aan Framevoetbal zal zowel de fysieke als mentale weerbaarheid en de gezondheid van de deelnemers sterk laten toenemen.
 
Ook wordt stevig ingezet op bewustwording om de groep valide en invalide sporters dichter bij elkaar te brengen. De framevoetballers bij FC Groningen moeten een inspiratiebron zijn voor kinderen en volwassenen die zich voortbewegen met krukken of achter een rollator lopen om lekker te gaan sporten!
 
Help ons de dromen van meer Framevoetballers waar te maken en stem op FC Groningen

vriendenloterij
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws