Donderdag 29 november 2012 om 09:32

Wisselende resultaten vandaag voor de jeugdteams van RVO FC Groningen/Cambuur. Knap was de zege van de B-junioren op Skoatterwald tegen SC Heerenveen B1. De A-junioren speelden daarentegen gelijk tegen de Friese opponent. D3 bleef ongeslagen na een ruime zege op Emmen D1.

FC GRONINGEN/CAMBUUR A1 0-0 SC HEERENVEEN A1
opstelling Wieger Sietsma, Desevio Payne, Thijs Gerlofs (46.Hans Hateboer), Marciano van Leyenhorst, Ron Janzen, Burak Saban, Liban Abdulahi (56.Kevin Mennega), Noureddine Boutzamar, Richairo Zivkovic (82.Jafar Arias), Tigran Gazarjan (75.Ifeayi Gorissen), Arjen Hagenauw.
Onder koude en regenachtige omstandigheden eindigde de derby van het noorden in een doelpuntloos gelijkspel. De eerste mogelijkheid was voor de Friezen, de eerste grote kans echter voor de thuisploeg. Richairo Zivkovic kwam door in het strafschopgebied maar zijn schot werd gekeerd door de goalie. Na een kwartier spelen werd een Friese treffer afgekeurd wegens buitenspel. In de 24ste minuut volgde een tweede mogelijkheid voor FCG. Een voorzet van Desevio Payne werd echter maar net gemist door Arjen Hagenauw. Vlak voor rust zeilde een schot van Tigran Gazarjan over het doel. In de tweede helft moest doelman Wieger Sietsma een paar maal flink ingrijpen. Aan Groningse zijde was Tigran Gazarjan nog een keer gevaarlijk. Maar dan een punt zat er voor beide ploegen vandaag echter niet in. Het duel begon overigens met een minuut stilte. Dit in verband met het overlijden van Geert Nijboer, gastouder van Burak Saban.
SC HEERENVEEN B1 3-4 FC GRONINGEN/CAMBUUR B1
0-1 Pier Veldman (1.), 1-1 (3.), 2-1 (4.), 3-1 (7.), 3-2 Pier Veldman (31.), 3-3 Willem Gootjes (55.), 3-4 Kasper Oldenburger (70.)
opstelling FCG B1 Michel Bakker, Niels Ridderstap, Keziah Veendorp, Daan Smit, Jim de Leeuw, Niels Stenekes, Amedi Ndayisaba, Kasper Oldenburger, Pier Veldman, Willem Gootjes, Zadic Spijodic (Gijs Jasper).
In een aantrekkelijke wedstrijd op Skoatterwald hielden de B-junioren van FC Groningen/Cambuur drie punten over. Het duel kende een uitermate spectaculair begin. Een communicatiefout achterin bij de thuisploeg kon worden afgestraft door Pier Veldman: 0-1. Echter, zes minuten later keken de mannen van trainer Peter Moltmaker al tegen een 3-1 achterstand aan. Na een kwartier spelen herpakten de gasten zich en vervolgens werd een prima wedstrijd op de mat gelegd. Elf minuten voor rust was het opnieuw Veldman die scoorde. In de tweede veertig minuten was de FC beter en uit een corner maakte Willem Gootjes gelijk. Tien minuten voor tijd werd op fraaie wijze de winnende treffer gemaakt. Een actie van Amedi Ndayisaba werd door Kasper Oldenburger afgerond. Peter Moltmaker was blij maar zeker niet verrast op de wijze waarop werd gewonnen: “Ondanks de tegenslagen bleef de groep de laatste weken keihard werken. Eigenlijk werden we ook nooit echt weggespeeld en wisten we dat het dubbeltje eens de goede kant op zou vallen. In alle hoedanigheden hebben we vandaag een prima wedstrijd gespeeld. We gaven op de juiste momenten druk en de aanvallers werden goed bediend. Een compliment aan alle spelers maar zeker ook voor Pier Veldman die voor veel dreiging zorgde.”
FC GRONINGEN/CAMBUUR B2 1-6 AZ B2
0-1 (8.), 0-2 (22.), 0-3 (30.), 0-4 (42.), 0-5 (50.), 0-6 (58.), 1-6 Rutger Etten (79.pen.)
opstelling FCG B2 Kevin Wilpstra, Daan Ganzinga, Twan Nieboer (55.Wessel Koomans), Mohammed Abdoel Karim, Dennis van Duinen, Gerald Postma, Juhnino Bacuna, Youri Schuur, Stan Haanstra, Rutger Etten, Peter van Son.
De onder-16 ploeg van trainer Peter Hoekstra heeft de koppositie af moeten staan aan AZ B2. De thuisploeg kreeg in de beginfase twee kansen maar wist die niet te benutten. Daarnaast bleef de eindpass uit en kon de tegenstander in de counter onverbiddelijk toeslaan. Voor rust trof de ploeg uit Noord-Holland driemaal doel waardoor de kopjes bij de FC wat gingen hangen. Aan het begin van de tweede helft was er de intentie om zelf snel te scoren maar het tegenovergestelde gebeurde. AZ liep zelfs uit naar 0-6 maar gezegd moet worden dat de instelling bij FCG positief bleef. Pas in de slotminuut kon Rutger Etten middels een strafschop nog iets terug doen.
FC GRONINGEN/CAMBUUR C1 0-3 AFC C1
0-1 (9.), 0-2 (46.), 0-3 (63.)
opstelling FCG C1 Sebastiaan Meijwaard, Dennis Molema, Luuk Kuipers, Mathijs Elderman, Niels Hylkema, Daan Wijma, Marc Vegter, Cheriel Girdharie, Marcel Mannes, Ozan Kokcu, Eike Begemann. Wissels: Ids Hannema, Ruendel Martina, Nagesh Amatsaleh, Jan Hoeksra, Ivan Spijkstra.
De tweedejaars C-junioren leden een kansloos verlies tegen een sterker AFC C1. Traditiegetrouw hadden de Groningers het moeilijk met de Amsterdamse tegenstander. Via een goed uitgespeeld doelpunt namen de gasten al na negen minuten de leiding. De thuisploeg kreeg ook een goede mogelijkheid maar het veldspel was niet best. Meteen na rust begon de ploeg van trainer Rick Mulder vol goede moed. Verder dan een schotpoging en een actie van Marcel Mannes leverde een klein offensief niet op. Het gevaar werd met name voor het doel van Sebastiaan Meijwaard gecreeerd. Eerst kon de goalie nog een goal verhinderen, in de 46ste minuut was het wel raak via een kopbal uit een vrije trap. Marc Vegter besloot meteen daarna voorlangs terwijl inzetten van Dennis Molema en Ozan Kokcu ook geen doel troffen. Wel viel een derde treffer aan AFC-zijde te noteren. Een teleurstellende wedstrijd van FC Groningen/Cambuur C1 dat een machteloze indruk maakte.
ALMERE CITY FC C2 1-1 FC GRONINGEN/CAMBUUR C3
0-1 Martijn van Maastrigt (12.), 1-1 (50.)
opstelling FCG C3 Luuk Zwiers, Bas van Veen (36.Tristan Cooke), Dion Paapst, Luka Prljic (51.Jochem de Vries), Yorno Lunenborg, Daniel Camara Bos, Armani Mardjoeki, Daniel Teune, Martijn van Maastrigt, Daniel van Kaam, Jhurrey Margaritha.
De onder-14 ploeg van de RVO heeft zich niet weten te plaatsen bij de beste zes teams in deze najaarscompetitie. In Almere waren er volop mogelijkheden op de drie punten maar helaas werd er slechts eenmaal gescoord. In de twaalfde mnuut bracht Martijn van Maastrigt, na een mooie steekpass van Daniel van Kaam, de gasten aan de leiding. Bij die ene treffer voor rust bleef het. “Maar we hadden op een veel grote voorsprong moeten staan. We kregen zeker drie opgelegde kansen die we echter niet benutten,” concludeerde trainer Rene Wollerich. De goede lijn werd na rust voortgezet maar het ontbrak de ploeg aan scorend vermogen. Daarnaast mikte Tristan Cooke nog op de paal. De enige kans van de thuisploeg leverde wel een treffer op. Wollerich: “Na de gelijkmaker vergaten we te voetballen. Tot de 1-1 hebben we echter goed en verzorgd gespeeld.”
FCG/CAMBUUR D2 1-1 FC GRONINGEN/CAMBUUR D1
1-0 (22.), 1-1 Lion Kalentjev (30.)
opstelling FCG D1 Mats Roorda, Steyn Strijker, Mark Versteegen, Sander Jansen, Rick Boyer, Mark te Velde, Mees Gootjes, Orkun Kokcu, Ashraf Hezam, Lion Kalentjev, Boy Spijkerman. Wissels: Jearl Margaritha, Tapmahoe Sopacua, Ken Raghoebar, Giovanni Doldersma.
Op een slecht bespeelbare grasmat in Leeuwarden leed de koploper uit de Eerste Divisie C puntenverlies tegen de opleidingsgenoten van Cambuur. De ploeg van trainer Hugo Alves Velame was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Toch kwam de thuisploeg acht minuten voor rust aan de leiding. Na een goede actie van Steyn Strijker maakte Lion Kalentjev gelijk. Op zich speelden de Groningers een prima wedstrijd maar het gevaar moest ditmaal komen via vrije ballen vanaf de zijkant. In de tweede helft raakte Kalentjev nog de paal en werd een treffer aan Groningse zijde afgekeurd. Trainer Hugo over de wedstrijd: “Het veld was in ons nadeel maar toch vind ik dat we goed hebben gespeeld en veel strijd hebben geleverd tegen een team dat achterin weinig ruimte weg gaf. Daarom ook zeker complimenten aan de tegenstander.”
FC GRONINGEN/CAMBUUR D3 5-2 EMMEN D1
1-0 Joshua Sion (22.), 2-0 Joshua Sion (27.pen.), 3-0 Joshua Sion (29.), 3-1 (30.), 4-1 Jarno Deuring (32.), 4-2 (39.), 5-2 Remco Balk (58.)
opstelling FCG D3 Nick van Leeuwen, Leonel Miguel, Pim Betzema, Leon Santema, Mark Ploeger, Joris Reiziger, Gerwin Heidema, Jonathan Edens, Joshua Sion, Magnus Klaber, Remco Balk. Wissels: Giovanni Zwikstra, Jarno Deuring, Quinten Anakotta, Harold Kwant, Daan Reiziger.
De ploeg van trainer Bote Talsma behaalde in de Tweede Divisie F wederom een overwinning. In de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop werd Emmen D1 met 5-2 verslagen. Vanaf het begin was de thuisploeg het gevaarlijkst maar zowel Joshua Sion als Leon Santema zagen hun schoten gekeerd door de doelman. Nick van Leeuwen moest ook in actie komen terwijl Sion nogmaals in kansrijke positie naast schoot. De laatste, beslissende pass kwam echter te vaak niet aan waardoor verder grote kansen uitbleven. Dat veranderde wel in een kort tijdsbestek voor rust. Na prima samenspel scoorde Sion in de 22ste minuut de openingstreffer. Vijf minuten later bereikte Jarno Deuring aan de rechterkant Gerwin Heidema. Zijn voorzet werd door de handen beroerd door een Drentse verdediger waarna Sion vanaf de stip de voorsprong verdubbelde. Sion voltooide zijn hattrick vlak voor rust na een assist van Remco Balk. Een goed schot van de gasten in de bovenhoek leverde een 3-1 ruststand op.
Na de veldwisseling startte FCG goed. Remco Balk kreeg een prima kans om meteen weer te scoren maar de doelman redde. Niet veel later was het Jarno Deuring die op aangeven van Sion een vierde treffer aan liet tekenen. Toch werd het spel daarna aanzienlijk slordiger. De intenties bleven wel goed maar het lukte allemaal net niet. Emmen werd wat meer dreigender en kon de 4-2 op het scorebord brengen. Ook uit een vrije trap waren de Drenten gevaarlijk. Vlak voor het laatste fluitsignaal werd de voorste linie een paar maal goed bereikt. In de 58ste minuut bepaalde Remco Balk de eindstand op 5-2. Daarmee behield het jongste jeugdteam in thuiswedstrijden de 100% score.