string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Fotosessie met beker voor leden Junior Club’.

Dinsdag 02 juni 2015 om 14:12

In de 531ste nieuwsbrief namens directie en management gaat algemeen directeur Hans Nijland in op enkele actuele zaken bij de club en benoemt hij diverse activiteiten rondom FC Groningen.

“De meeste competities en bekerfinales komen tot een einde of zijn reeds afgewerkt. Na afgelopen weekeinde is duidelijk dat er in het seizoen 2015/2016 weer twee nieuwe ploegen in de Eredivisie zullen aantreden, te weten De Graafschap en Roda JC, dat na een jaar afwezigheid weer terugkeert op het hoogste niveau.”
Dagdromen
“Het einde van het seizoen betekent automatisch ook dat steeds inzichtelijker wordt welke clubs zich voor de diverse Europese toernooien plaatsen of reeds hebben gekwalificeerd. Het is mooi om te merken, dat onze achterban al hardop speculeert en dagdroomt van de mogelijke tegenstanders van FC Groningen in de groepsfase van de Europa League. En dat in de wetenschap dat de zomer nog moet beginnen.”
“Het aanstaande Europese avontuur van FC Groningen, met gegarandeerd minimaal zes topaffiches in de Europa League, zorgt ook voor een extra belasting van onze organisatie. Om alle extra wedstrijden – inclusief de strijd om de Johan Cruijff Schaal – goed te organiseren, hebben wij gemeend de organisatie links en rechts tijdelijk te moeten versterken. Op de afdeling veiligheid komt Rini ten Grotenhuis ons tijdelijk assisteren met de organisatie rondom de extra wedstrijden.”
Romke Hoogstra
“Daarnaast hebben wij Romke Hoogstra kunnen aanstellen als projectleider voor de wedstrijden in de Europa League. Hoogstra, woonachtig in Eelderwolde, is een goede bekende binnen FC Groningen. Hij heeft veel ervaring met onder meer de UEFA-organisatie. Zo was Hoogstra namens de Europese voetbalbond Venue Manager in Charkov, tijdens het EK van 2012 in Oekraïne en is hij momenteel Venue Manager voor de UEFA bij de EK-kwalificatiewedstrijden van Bulgarije.”
“Hoogstra was in 2007 tevens Venue Manager van Euroborg tijdens het jeugd EK van 2007, waardoor hij goed op de hoogte is van de situatie in en om Euroborg. Wij denken dat Hoogstra een prima rol voor ons kan spelen met zijn ervaring en contacten binnen de UEFA en dat kunnen wij goed gebruiken. Afgelopen vrijdag was er al een eerste inspectieronde van de UEFA in Euroborg met het oog op de Europa League.”
Internationals
“Voor het overgrote deel van de selectie en staf is nu de vakantieperiode aangebroken. Alleen een aantal internationals zal de vakantieplannen nog moeten uitstellen. Desevio Payne is met USA onder-20 begonnen aan het WK in Nieuw-Zeeland. Hans Hateboer maakt deel uit van de selectie van Jong Oranje, dat een landentoernooi speelt in Toulon. De rechtsback van FC Groningen scoorde daar afgelopen weekeinde op merkwaardige wijze. Bij een vrije trap bukte Hateboer, waarbij hij de bal op zijn rug kreeg, die vervolgens in het doel vloog.”
“Simon Tibbling heeft zich bij Jong Zweden gemeld in de aanloop naar het EK onder-21 en Albert Rusnak heeft nog verplichtingen bij Jong Slowakije. Tjaronn Chery zag zijn aanwezigheid binnen de selectie van het Nederlands Elftal worden verlengd en hij bereidt zich hierdoor deze week met de groep van bondscoach Guus Hiddink voor op de oefeninterland van Oranje tegen de Verenigde Staten, komende vrijdag in de Amsterdam ArenA. Volgende week vrijdag, 12 juni, staat tot slot van dit seizoen de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands Elftal in en tegen Letland op het programma.”
Op de foto met de beker
“Leden van de FC Groningen Junior Club krijgen morgenmiddag (woensdag – red.) de kans om tussen 12.00 uur en 14.30 uur op de foto te gaan met de KNVB-beker. Op vertoon van het lidmaatschapspas kan toegang worden verkregen via Ingang 1 van Euroborg. Daar bevindt zich de beker en bestaat de mogelijkheid zelf een foto te maken, maar er is ook een professionele fotograaf aanwezig. Uiteraard is clubmascotte Groby eveneens present.”
Kids United
“Kids United is door Werder Bremen uitgenodigd om komend weekeinde deel te nemen aan een internationaal G-jeugdtoernooi in het stadje Achim, gelegen ten zuiden van Bremen. Het door FC Groningen geadopteerde G-team vertrekt vrijdagochtend richting Duitsland om twee uur later te worden ontvangen in het stadion, waar een receptie volgt voor de deelnemende teams uit het buitenland. Er wordt gespeeld in drie poules van zes teams. Tegenstanders zijn onder meer Werder Bremen, Schalke 04, Mainz 05, Barcelona, Hapoel Tel Aviv en Chelsea.”
Vrijwilligers
“Een groep vrijwilligers verricht in samenwerking met Argo Schoonmaakservice deze en de komende weken grote schoonmaakwerkzaamheden in ons stadion. Vrijdagavond wordt in het Fluks Hoes een slotavond gehouden voor alle vrijwilligers van de club, waarbij ondergetekende gedurende de avond ook zal trachten zijn gezicht te laten zien.”
“Met de mededeling dat FC Groningen D2 komende zaterdag in Steenwijk om 12.00 uur de bekerfinale speelt tegen Frisia D1, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’