string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Forse uitglijder FC in Tilburg.

Zondag 23 november 2008 om 19:28

FC Groningen heeft zondagmiddag in Tilburg met 3-0 verloren van Willem II. Alle doelpunten vielen in de eerste helft. In de slotfase kreeg Marcus Berg tot overmaat van ramp ook nog een rode kaart wegens een sliding van achteren op Rens van Eijden.

In de aanloop naar de zesde uitwedstrijd van de competitie had trainer Ron Jans een meevaller in de fitheid van doelman Luciano. Hij kwam vrijdag op de training nog in botsing met Koen van de Laak, maar de blessure aan zijn ribben viel mee. Ook Oluwafemi Ajilore bleek inzetbaar, hoewel hij pas vrijdagmiddag om zes uur op Schiphol landde na interlandverplichtingen met Nigeria.

Zo stonden bij FC Groningen dezelfde elf namen op papier als een week tevoren in Euroborg. De FC begon nog prima aan het speelveld dat tijdens het duel steeds meer ondersneeuwde waardoor vloeiend voetbal steeds moeilijker werd. In de derde minuut kreeg Petter Andersson de eerste schotkans van de wedstrijd. Zijn schot spatte uiteen op de vuisten van doelman Aerts. In de loop van de eerste helft waren er nog kansjes voor Berry Powel en Goran Lovre.

Waar Groningen deze competitie tot de elfde speelronde het meest effectief was in de afronding, heeft ook Willem II een aardige reputatie op dat gebied. Hoewel er behoorlijk wat verdedigende fouten aan vooraf gingen, vielen de kansen van de thuisclub er stuk voor stuk in. Na precies een kwartier spelen was het een voorzet van Jens Janse die door Akgün binnengeschoten werd.

In het tweede kwartier was het clubtopscorer Frank Demouge die zijn tiende en elfde seizoenstreffer aantekende. In de twintigste minuut deed hij dat op aangeven van Said Boutahar: 2-0. Negen minuten later spatte een schot op de lat boven Luciano uiteen, stuitte het voorwerp terug in het veld en wist Boutahar vervolgens met een omhaal de 3-0 aan te tekenen. Een weelde voor de Tilburgers, die FC Groningen bekend voor zal zijn gekomen vanuit de Euroborg.

In de tweede helft was het vooral ploeteren en sneeuwschuiven voor de beide ploegen. Willem II deed dat met alle plezier en bij FC Groningen gebeurde dat met Tom Hiariej en Koen van de Laak in de plek van Gibril Sankoh en Berry Powel. Na een kwartiertje mocht Paul Matthijs Oluwafemi Ajilore controlerend op het middenveld komen aflossen.

Waar FC Groningen bij een zege aan kop van de Eredivisie zou zijn gekomen, had de derde nederlaag van het seizoen nu juist een daling van één plek op de ranglijst tot gevolg. Het beste dat de FC had kunnen overkomen in die fase was een nog groter pak sneeuw, waardoor de wedstrijd overgespeeld had kunnen worden.

In de slotfase liep de FC nog meer averij op. Marcus Berg zette na een achtervolging een sliding in op Rens van Eijden en werd in de slotminuut naar de kant gestuurd door arbiter Van Sichem. Hij zal daardoor waarschijnlijk ontbreken in de volgende wedstrijd, aanstaande vrijdagavond in Euroborg tegen koploper AZ.

Opstelling FC Groningen
Luciano; Svejdik, Sankoh (46’ Hiariej), Granqvist, Stenman; Holla Ajilore (63’ Matthijs), Lovre (c), Andersson, Berg (90’ rood), Powel (46’ Van de Laak).
Rest bank: Van Loo, Metaj, Meerdink, Garcia
Opstelling Willem II
Aerts (c), Van Eijden, Schenkel, Swinkels, Janse (73’ Nieuwendaal), Akgün, Kargbo, Veloso, Boutahar (85’ Quasten), Demouge, Muhamadu (72’ Zijler).
Rest bank: Moens, Gregoire, Mourad, Messoudi.
Toeschouwers: 13.500
Scores: 15’ Akgün (Janse) 1-0, 20’ Demouge (Boutahar) 2-0, 29’ Demouge (-) 3-0.
Scheidsrechter: Van Sichem
Rode kaart: 90’ Berg (overtreding op Van Eijden)
Gele kaarten: 23’ Demouge (schwalbe), 30’ Ajilore (overtreding)

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’