string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Fonseca volgt voorbeeld, maar met slechts tien namen.

Woensdag 09 december 2015 om 20:32

SC Braga maakte woensdagavond kennis met Euroborg en werkte een training af in het stadion van FC Groningen. Voorafgaand aan die afsluitende oefensessie schoven trainer Paulo Fonseca en speler Wilson Eduardo achter de tafel in de persruimte voor de officiële persconferentie.

De Portugezen hebben zich al geplaatst voor de volgende ronde van de UEFA Europa League, maar bij een gelijkspel of winst in Euroborg is Braga tevens winnaar van groep F. “We komen dan ook niet naar Groningen om iets te proberen, maar willen hier een goed resultaat halen zodat we groepswinnaar worden,” aldus de trainer.
Eerste worden
“We zijn natuurlijk hartstikke blij dat we ons al hebben gekwalificeerd, maar willen deze fase van de Europa League goed afsluiten. Dat doen we door eerste te worden en dus gaan we daar volledig voor.”
Braga staat op een vierde plaats in de Portugese competitie en kreeg in 12 duels slechts zes tegengoals te verwerken. Aan de andere kant heeft de ploeg nu twee wedstrijden achter elkaar, thuis tegen Benfica (0-2) en uit bij Moreirense (0-0) niet meer gescoord. “Toch blijven we op dezelfde manier doorgaan. Het spelniveau was goed en we hebben de nodige kansen gecreëerd. We hoeven ons daarover geen zorgen te maken en moeten zeker niet in paniek raken. We krijgen veel kansen, maar moeten zorgen dat we het ook afmaken.”
Tien namen
De enige Portugese journalist die aanwezig was bij de persconferentie van Erwin van de Looi hoorde dat de FC-trainer zijn opstelling al prijs gaf. De vraag of Fonseca hetzelfde wilde doen, werd met gelach ontvangen, maar na enige twijfel had de journalist de coach wel zover.
“Ok, we beginnen met Matheus, Baiano, Boly, André Pinto, Marcelo Goiano, Luiz Carlos, Rafa Silva, Vukcevic, Wilson Eduardo en Ahmed Hassan. Dan laat ik dus één naam open om het toch nog een beetje spannend te houden,” lachte de coach. “Vukcevic is net terug van een blessure, maar is fit genoeg om te spelen.”
Nederlandse cultuur
Wilson Eduardo speelde vorig seizoen een half jaar op huurbasis bij ADO Den Haag en kent daardoor het Nederlandse voetbal. “Groningen speelt volgens de Nederlandse cultuur. Ze willen graag in balbezit zijn, houden van opbouwen en spelen niet zo snel de lange bal. Wij zullen ons hiertegen moeten wapenen.”
De aanvaller speelde nog niet heel veel dit seizoen en hoorde van zijn trainer dat hij een kans zou krijgen in de basisopstelling. “Als je een kans krijgt, moet je die grijpen en ik ga mijn best doen om goed te presteren. We hebben een goede groep en dit zijn belangrijke wedstrijden om ervaring op te doen. We zijn al gekwalificeerd, maar willen meer. We willen eerste worden.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard