string(9) "claudebot"

Fluks Hoes feestelijk geopend.

Woensdag 02 september 2009 om 11:22

Het nieuwe vrijwilligershome in Euroborg is dinsdagavond feestelijk geopend. De aftrap in het Fluks Hoes werd verricht door voorzitter Ed Zijp van de Raad van Commissarissen van FC Groningen.

Er waren zo’n 180 vrijwilligers, medewerkers en sponsors van de club aanwezig. Zijp verrichte de openingshandeling nadat er enkele cadeaus waren overhandigd ter opluistering van het nieuwe onderkomen. Zo gaf de kersverse debutant Leandro Bacuna een gesigneerde actiefoto van zichzelf en was er een grote afbeelding van Opa Fluks die meteen aan de muur werd bevestigd.

De heer Fluks was een markant supporter van de club die met zijn typerende muts landelijke bekendheid verwierf en tot aan zijn dood in 2007 een zeer trouw bezoeker van de thuiswedstrijden van FC Groningen was. De erfenis die hij aan de club naliet, maakte het samen met enkele sponsorbijdragen en een nieuwe ruimte van Fair Play Casino mogelijk de VRG na drieëneenhalf jaar in Euroborg een eigen home te geven.

Ed Zijp sprak de aanwezig toe en memoreerde hoe in het Oosterpark zo’n 50 à 60 vrijwilligers in een noodvoorziening zorgden dat een wedstrijd van FC Groningen kon plaatsvinden. Tegenwoordig zijn dat er met een kleine vijfhonderd bijna tienmaal zoveel. Hij sprak ‘ongelofelijk veel waardering’ uit aan al die mensen zonder wie het niet mogelijk is te voetballen. “De club is de laatste jaren enorm gegroeid,” aldus Zijp. “En die groei moet erin blijven. Het is voor mij een eer het Fluks Hoes te mogen openen.”

Vervolgens schoot de commissaris een bal richting de ruimte waar de jassen van alle medewerkers zijn opgeslagen. Daarna was er alle gelegenheid nog even te genieten van een hapje en een drankje.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus