string(9) "claudebot"

Floorball, B2, verdwenen schilderij in FCG TV.

Dinsdag 22 april 2014 om 11:09

De selectie van FC Groningen speelt vandaag floorball in FC Groningen TV. Daarnaast is er een samenvatting te zien van FC Groningen B2 - Willem II/RKC B2 en vraagt FCG TV speciale aandacht voor een schilderij van Rasmus Lindgren dat onlangs werd ‘ontvreemd’ uit het spelershome van de FC.

Vorige week bezocht de selectie het Willem Alexander Sportcentrum in Groningen voor een floorball-clinic. Floorball is een snel groeiende sport in Nederland en is uitermate populair in Zweden. Rasmus Lindgren kwam onlangs in contact met Jorg Andree van Floorball Academie Noord en samen kwamen ze met het plan om de eerste selectie van FC Groningen kennis te laten maken met floorball. De clinic was een groot succes. De spelers van FC blijken over talent te beschikken. Vooral Andraz Kirm, Filip Kostic en natuurlijk Lindgren zelf speelden een opvallende rol in een spannende onderlinge wedstrijd.
Afgelopen zaterdag was het een mooie middag voor FC Groningen B2. Na bijna het gehele seizoen op de laatste plaats gestaan te hebben, werd dankzij een 2-1 overwinning op Willem II/RKC B2 de onderste positie overgedaan aan de opponent van zaterdag. De zege had veel hoger uit kunnen vallen, maar daar maalde niemand van FC Groningen na afloop om.
In FCG TV wordt vandaag ook aandacht gevraagd voor een schilderijroof. Vorige week donderdag werd het schilderij dat Rasmus Lindgren vorig jaar schilderde in Groninger Museum ‘ontvreemd’. Het schilderij hing tijdelijk in het spelershome van de FC totdat het naar de koper van het kunstwerk zou gaan. Het schilderij werd eerder geveild waarbij de opbrengst naar Make-A-Wish Nederland zou gaan. Die opbrengst staat nu op losse schroeven nu het schilderij is ‘verdwenen’. Gelukkig beschikt FCG TV over camerabeelden van ‘de roof’. Deze worden vandaag getoond in FCG TV waarbij de kijkers wordt gevraagd of zij denken te weten wie de schilderij heeft ‘gestolen’ en waarom. De gouden tip kan twee VIP-kaarten voor de eerste thuiswedstrijd van FC Groningen van volgend seizoen opleveren.
FC Groningen TV wordt vandaag om 17.00 uur en 23.35 uur uitgezonden op Fox Sports Eredivisie kanaal 1. FCG TV wordt herhaald om 18.00 uur en 21.50 uur op kanaal 3 en om 19.00 uur op kanaal 5. Morgen is FCG TV om 14.10 uur te zien op kanaal 1.
De afleveringen van FC Groningen TV zijn elke zaterdag ook te zien op OOG TV, de lokale omroep van Groningen. De uitzendingen beginnen om 15.30 uur en zijn in een carrousel terug te zien tot zondagochtend 9.00 uur.
FC Groningen TV is tevens terug te zien op deze site: http://www.fcgroningen.nl/home/fcg-tv/ en op YouTube: http://www.youtube.com/fcgroningentv Volg FCG TV ook op Twitter: http://www.twitter.com/fcgroningentv

Gerelateerd nieuws.

23 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus