string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Flinke puzzel voor Faber in aanloop naar Vitesse-thuis.

Vrijdag 17 november 2017 om 15:39

In de aanloop naar de competitiewedstijd tegen Vitesse van zondagmiddag in het Noordlease Stadion, heeft trainer Ernest Faber nog een flinke puzzel te leggen. Naast de schorsing van Mike te Wierik waren vrijdag Amir Absalem en Etiënne Reijnen wegens ziekte afwezig en waren er nog twijfels over de inzetbaarheid van Lars Veldwijk (enkel) en Django Warmerdam (knie).

De inzetbaarheid van het bovengenoemde vijftal voor het Eredivisie-treffen met Vitesse is allerminst zeker. De vijf spelers die afgelopen weekend nog interlands speelden, zijn wel allemaal fit teruggekeerd in Groningen.
Faber somt op: “Sergio Padt is na twee oefen-interlands met Oranje teruggekeerd zonder dat hij helaas zijn debuut heeft mogen maken in het Nederlands Elftal. Uriel Antuna heeft meegetraind met de selectie van Mexico. Juninho Bacuna kwam in actie bij Oranje onder-20 en Mimoun Mahi haalde met Marokko het WK. Oussama Idrissi won met Jong Oranje van Andorra en deed het prima.”

Puzzel
Hoe de basisformatie van FC Groningen er zondagmiddag om 14.30 uur uit zal zien, wordt op z’n vroegst zaterdag bij de afsluitende training duidelijk of mogelijk pas op de wedstrijddag zelf. “We moeten vanmiddag (vrijdag – red.) en zaterdagochtend goed bekijken wie er beschikbaar zijn of mogelijk al definitief afvallen. Aan de hand daarvan moeten we zien welke jongens van FC Groningen onder-23, dat morgen (zaterdag – red.) ook een wedstrijd speelt, de selectie weer op aantal brengen. Dat wordt nog even puzzelen.”

Tegenstander
Met Vitesse treft FC Groningen de nummer 5 van de Eredivisie, die tot dusver dit seizoen in uitwedstrijden pas twee competitiepunten verspeelde. “Een goede ploeg, met goede individuele spelers en een aanvallende spelopvatting. Dit betekent ook dat wij ruimte zullen krijgen om te voetballen. Door durf en lef te tonen, moeten we aan de bal meer kunnen brengen. Daarnaast moeten we er voor zorgen dat we de persoonlijke fouten eruit krijgen.”

Elke dag
In de overwegingen om spelers al dan niet vanaf de aftrap te laten starten, neemt Faber elke wedstrijd en training mee. “Vorige week hebben we nog tegen Münster geoefend. We hebben in deze fase van het seizoen iedereen keihard nodig. Spelers moeten elke wedstrijd en elke training het uiterste geven en laten zien dat ze in het elftal horen en voor het team willen spelen. Om de ingezette lijn van Heracles-uit te kunnen voortzetten, is dat een absolute noodzaak. De verschillen binnen de selectie zijn ongelofelijk klein. We moeten elke dag met elkaar steeds meer opbrengen en kunnen niet meer verslappen. Alleen op die manier zullen er gunstige resultaten komen.”

13kane20170910EOA6211

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’