Flinke lijst (mogelijke) internationals in komende periode

30 augustus 2018

Na het aankomende weekeinde zal een flink aantal spelers van FC Groningen hun land vertegenwoordigen in de interlandperiode. Zo is Ritsu Doan voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg van Japan en staat Ludovit Reis op de nominatie voor zijn debuut bij Oranje onder-19.

Voor de Nederlanders geldt dat het allemaal voorlopige uitnodigingen betreft. Sergio Padt behoort tot de voorlopige selectie van het Nederlands Elftal, dat speelt tegen Peru en Frankrijk. Bij Oranje onder-20 staan Deyovaisio Zeefuik, Jan Hoekstra en Tom van de Looi op de voorlopige lijst voor duels met Portugal en Engeland. Bij Oranje onder-19 zal spelen tegen Engeland en Tsjechië. Voor die wedstrijd staat Daniël van Kaam, Ludovit Reis en Tapmahoe Sopacua op de voorlopige lijst. Vrijdagmiddag 31 augustus maakt de KNVB alle definitieve selecties bekend.

A-interlands
Ritsu Doan is voor het eerst uitgenodigd voor de nationale selectie van Japan, dat zal spelen tegen Costa Rica. Het duel met Chili werd afgelast wegens een aardbeving in Japan met tragische gevolgen. Uriel Antuna stond op de long-list van de nationale selectie van Mexico, dat speelt tegen Uruguay en Mexico. Ajdin Hrustic werkt met Australië een trainingsstage af zonder interlands te spelen. Nieuweling Jannik Pohl behoort tot de selectie van Jong Denemarken dat uitkomt tegen Finland en Litouwen.

Jeugdinternationals
Antonio Sefer en Antonio Manolache reizen af naar Roemenië voor een dubbele confrontatie van Roemenië onder-19 met de leeftijdsgenoten van Cyprus onder-19. Anders Faester reist af naar Israël om een dubbele interland te spelen met Denemarken onder-18 tegen Israël onder-18. Tomas Suslov is opgeroepen voor een tweetal interlands met Slowakije onder-17 tegen Zweden. Joël van Kaam tenslotte, gaat met Oranje onder-17 voor een vierlandentoernooi naar Duitsland, waar naast het gastland ook Italië en Israël de opponenten zijn.

Laatste nieuws