Fledderus over transfer Doan: ‘Compliment richting alle betrokkenen’

30 augustus 2019 / vandaag

PSV heeft laten weten dat niets meer een transfer van Ritsu Doan van FC Groningen naar Eindhoven in de weg staat. De 21-jarige Japanner tekende in het Philips Stadion een vijfjarige verbintenis. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is trots op de miljoenendeal, die tot de grootste in de clubgeschiedenis van FC Groningen behoort.

Ritsu Doan kwam in de zomer van 2017 naar het Hitachi Capital Mobility Stadion. De aanvaller ontwikkelde zich bij FC Groningen razendsnel van publiekslieveling tot A-international van Japan. In totaal speelde Doan 66 officiële wedstrijden voor FC Groningen, waarin hij 16 doelpunten maakte en goed was voor 7 assists. De Aziaat speelde in zijn periode bij FC Groningen 15 A-interlands voor Japan, waarin hij drie keer scoorde.
 
Langdurig en intensief proces
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus spreekt van een bijzondere transfer voor FC Groningen. “Het was een langdurig en zeer intensief proces, waarbij we met het uiteindelijke eindresultaat heel tevreden mogen zijn. Deze transfer behoort tot de grootste deals uit de clubgeschiedenis van FC Groningen. Daar mogen we trots op zijn. We zijn er wederom in geslaagd een relatief onbekende speler, met bijzonder exceptionele kwaliteiten, op zeer jonge leeftijd naar Groningen te halen, hier te ontwikkelen, tot wasdom te laten komen en uiteindelijk te transfereren naar een topclub. Dat is een compliment waard richting alle betrokkenen binnen de club in de afgelopen twee jaar. Maar het grootste compliment is voor Ritsu zelf, want het is razendknap om op zo’n jonge leeftijd in een totaal andere cultuur, de taal niet sprekend, in een relatief korte periode tot deze prestaties te komen.”
 
Doan bedankt
FC Groningen dankt Ritsu Doan voor zijn inspanningen bij de club en wenst hem alle succes in de rest van zijn carrière.

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws