Fledderus nieuwe technisch directeur FC Groningen

25 februari 2019

Mark-Jan Fledderus wordt per 1 april 2019 de nieuwe technisch directeur van FC Groningen. De 36-jarige oud-speler van de club volgt zijn voormalige trainer op bij de Trots van het Noorden, Ron Jans. De uit Coevorden afkomstige technische man tekende in het Hitachi Capital Mobility Stadion een vijfjarige overeenkomst tot medio 2024

Mark-Jan Fledderus komt over van Heracles Almelo, waar hij medio 2017 zijn actieve profcarrière beëindigde en sinds een jaar aan het roer was als technisch manager. Fledderus gaat samen met de nieuwe algemeen directeur Wouter Gudde, die met ingang van het voetbalseizoen 2019/2020 officieel in dienst treedt bij de club, en huidig commercieel directeur Robbert Klaver de nieuwe driehoofdige directie van FC Groningen vormen. Fledderus speelde tussen 2004 en 2008 meer dan honderd officiële wedstrijden voor de Trots van het Noorden, waarin hij twaalf keer scoorde.

Huidig algemeen directeur Hans Nijland licht toe waarom FC Groningen ervoor heeft gekozen om Fledderus aan te stellen. “Mark-Jan heeft zich na zijn profcarrière meer dan uitstekend ontwikkeld en gemanifesteerd en een zeer goede indruk gemaakt in professioneel voetballend Nederland. Mark-Jan is een jonge moderne technisch directeur, die oog heeft voor en feeling heeft met innovatieve ontwikkelingen in het voetbal. Hij heeft een hoge mate van interesse laten blijken in de ontwikkelingen en mogelijkheden in ons TopsportZorgCentrum. Daarnaast beschikt Mark-Jan over een timmermansoog, die talent weet te herkennen en erkennen. Ook het onderhandelen met spelers en clubs is aan hem toevertrouwd. Mark-Jan is een vechter, een bijtertje in de goede zin van het woord. Hij is zichzelf doorlopend aan het ontwikkelen en heeft laten zien zich alles eigen te willen maken. Mark-Jan heeft daarnaast een verleden bij FC Groningen als speler en hij kent de club en Stad en Ommeland, dat is een mooie bijkomstigheid. Hij heeft de juiste mentaliteit, die past bij FC Groningen.”

Mark-Jan Fledderus zegt een moeilijke keuze te hebben moeten maken. “Ik voelde een grote loyaliteit richting Heracles Almelo, dat mij na mijn actieve carrière de kans heeft geboden in deze functie. Daarvoor zal ik Heracles altijd dankbaar blijven. Ik heb echter ook gezegd: er is slechts één club die mij aan het twijfelen kan brengen en mij kan doen overwegen om een overstap te maken. En het is uitgerekend nu dat FC Groningen mij benaderde.”

“Ik heb altijd een speciaal gevoel gehouden bij FC Groningen. Het is de club waar mijn carrière als speler een nieuwe impuls kreeg en waarmee ik sportieve successen heb geboekt. Ik heb hier vier geweldige jaren gehad, waarin we twee keer Europees voetbal haalden. De overstap van het Oosterpark naar Euroborg, steevast een vol stadion en een fantastische sfeer. Ik wil graag bijdragen aan het opnieuw realiseren van sportieve successen, met een manier van voetballen waarmee de supporters zich kunnen identificeren en die past bij FC Groningen. De potentie is er. Er staat een prachtig stadion en de faciliteiten in het TopsportZorgCentrum zijn imponerend. Dit is een enorme kans die zich voordeed, een grote uitdaging en een unieke mogelijkheid mezelf nog verder te ontwikkelen.”

Fledderus juichend tegen AZ2

Laatste nieuws