string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Fledderus mist eerste twee duels Heracles.

Vrijdag 11 juli 2008 om 00:19

Mark-Jan Fledderus is door de tuchtcommissie van de KNVB voor drie wedstrijden geschorst, waarvan één duel voorwaardelijk met een proeftijd van een jaar. De middenvelder ontbreekt hierdoor in de eerste twee competitieduels van zijn nieuwe club Heracles Almelo.

In de play-offwedstrijd tegen NEC in Euroborg had Fledderus een overtreding gemaakt op El-Akchaoui, die niet was geconstateerd door arbiter Bas Nijhuis. Op basis van camerabeelden en getuigenverklaringen werd door een aanklager een voorstel van vijf duels schorsing waarvan één voorwaardelijk gedaan. Dit werd door FC Groningen en Fledderus afgewezen.

Donderdag werd de zaak mondeling behandeld in Zeist en kwam de tuchtcommissie van de KNVB tot een straft van twee duels plus één voorwaardelijk. Tegen deze uitspraak gaat Fledderus niet in beroep. De linksbenige middenvelder tekende twee weken geleden een contract voor drie seizoenen in Almelo. Hij speelde vier seizoenen voor FC Groningen.

Mark-Jan Fledderus zegt in een reactie op de website van Heracles Almelo: “Ik ben heel blij dat de straf behoorlijk is teruggebracht. Alleen het is wel vervelend dat ik de eerste twee wedstrijden van Heracles Almelo moet missen.”

Gerelateerd nieuws.

3 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard