Fledderus: ‘Gudmundsson levert snelheid en power’

28 mei 2019

Gabriel Gudmundsson heeft in het Hitachi Capital Mobility Stadion een overeenkomst getekend voor drie seizoenen met nog een optiejaar. De Trots van het Noorden neemt de 20-jarige Zweedse jeugdinternational over van Halmstads BK, waar hij nog een contract voor een half jaar had.

Gabriel Gudmundsson komt uit de opleiding van Halmstads BK. Daar heeft hij inmiddels 88 officiële wedstrijden voor het eerste elftal gespeeld, waarin hij zestien goals maakte en verantwoordelijk was voor zes assists. Gudmundsson debuteerde in februari 2016 op 16-jarige leeftijd in een bekerduel van Halmstads BK.
 
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus toont zich zeer tevreden dat FC Groningen erin is geslaagd Gudmundsson te contracteren. “Wij hebben een analyse gemaakt van onze selectie met onze sterke punten en waar onze aandachtspunten liggen. Eén van die aandachtspunten is dat wij aanvallend behoefte hebben aan snelheid, power en diepte in ons spel. Gabriel brengt deze elementen met zich mee. Hij is een linksbenige speler, die op verschillende aanvallende posities uit de voeten kan. Gabriel staat in Zweden te boek als één van de grotere talenten. We zijn er dan ook trots op dat wij hem met onze sportieve plannen hebben weten te overtuigen om voor FC Groningen te kiezen.”

190527EOA7867

Laatste nieuws