Fledderus: ‘Danny heeft zich heel goed ontwikkeld’

12 februari 2020 / vandaag

FC Groningen heeft het contract met hoofdtrainer Danny Buijs met twee seizoenen verlengd tot de zomer van 2022. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus vertelt waarom de club de overeenkomst met Buijs wilde verlengen. 

“Danny heeft zich heel goed ontwikkeld als trainer,” beargumenteert Fledderus de keuze van de Trots van het Noorden. “Hij is een jonge, gedreven en ambitieuze trainer, die veeleisend is voor zichzelf en zijn omgeving. Een keiharde werker, dag en nacht bezig met voetbal en zijn spelersgroep. In zijn debuutjaar als hoofdtrainer in het betaalde voetbal kende hij een heel moeizame start en het is heel knap hoe Danny met zijn staf het tij heeft weten te keren. Ook dit jaar maken we weer stappen en zien we groei. Voor ons allemaal argumenten om met hem als trainer door te willen gaan.”
 
Fledderus benoemt de kernkwaliteiten, waaraan in zijn ogen een hoofdtrainer bij een betaald voetbal organisatie moet voldoen. “Danny is een leider, heeft uitstraling en is authentiek. Vakinhoudelijk is hij deskundig. In zijn rol als manager/coach is het belangrijk dat Danny aandacht blijft schenken aan de samenwerking met zijn staf en de organisatie van de club. Danny is zeer zelfkritisch en investeert in zichzelf om een nog betere trainer/coach te worden. We werken op een goede manier samen en zijn ook kritisch naar elkaar met hetzelfde doel voor ogen en dat is FC Groningen vooruit helpen in de komende jaren. Dit alles met elkaar zorgt ervoor dat wij positief zijn over een verlenging van de samenwerking.”

contractverlenging2
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws