Fit met FC Groningen: Meer en beter bewegen in het stadion

22 juni 2021

FC Groningen is gestart met het maatschappelijke programma Fit met FC Groningen. Het doel is om supporters in het achterland meer en beter te laten bewegen. In de inspirerende omgeving van het stadion van de Trots van het Noorden is een eerst groep supporters gestart met Fit met FC Groningen. Samen met verschillende partners gaat de Trots van het Noorden de strijd tegen bewegingsarmoede aan. 

fit met fcg1

FC Groningen heeft de maatschappelijke doelstelling om bewegingsarmoede in het achterland van de club op te lossen. Via Stichting FC Groningen in de Maatschappij worden er meerdere beweegprogramma’s aangeboden waarin diverse doelgroepen worden gestimuleerd meer en beter te bewegen. Fit met FC Groningen is een programma waarvoor FC Groningen supporters zich kunnen aanmelden door onder leiding van experts aan de slag te gaan met lichamelijke en mentale fitheid.
 
De ambitie om bewegingsarmoede op te lossen is ambitieus en niet één die FC Groningen alleen kan en wil oplossen. Voor een duurzame aanpak is de club op zoek naar partners die samen met FC Groningen deze uitdagende maatschappelijke doelstelling wil behalen. Fit met FC Groningen is een programma dat samen met partners Hanzehogeschool, Alfa-college, VitaalNed, A plus opleidingen en Menzis is opgezet. 
 
Hans van Tamelen, projectleider van Stichting FC Groningen in de Maatschappij is enthousiast over het programma dat onlangs met de eerste groep is gestart. “Stimuleren om meer en beter te bewegen en aanzetten tot een gezonde leefstijl. Gedurende tien weken gaan we met de deelnemers aan de slag. Theoretisch en we zetten ze letterlijk aan tot bewegen in het stadion. Ieder deelnemer heeft zijn of haar eigen verhaal en daar gaan we mee aan de slag. Die individuele doelstellingen samenbrengen, elkaar verder helpen, dat wordt onderdeel van het succes van Fit met FC Groningen.”
 
Bekijk onderstaande video voor een impressie van ‘Fit met FC Groningen.’

Wil je in de toekomst meedoen met 'Fit met FC Groningen'? Vul dan dit formulier in en zet de eerste stap naar een gezondere en fittere toekomst! 

Laatste nieuws