Finale lonkt voor onder-14 ploeg.

Dinsdag 17 april 2012 om 09:31

In het bekertoernooi heeft FC Groningen/Cambuur C3 zich bij de laatste vier geschaard.

LAC FRISIA C1 0-1 FC GRONINGEN/CAMBUUR C3
0-1 Arthur Ymele Feudjio (44.)

opstelling FCG C3 Sebastiaan Meijwaard (36.Jan Hoekstra), Ids Hannema, Jan Hup, Mathijs Elderman (65.Daan Wijma), Brandon Hartsuiker, Ozan Kokcu, Arthur Ymele Feudjio, Nagesh Amatsaleh, Marcel Mannes, Ruendel Martina, Eike Begemann (45.Jhurrey Margaritha).
De ploeg van trainer Rene Wollerich begon moeizaam aan het duel in Leeuwarden. De thuisploeg opende beter en kreeg de beste mogelijkheden. Zo waren vrijwel alle hoekschoppen gevaarlijk. Uit een daarvan creeerden ze ook de beste kans, maar een open kopkans was aan de Friezen niet besteed. Daarnaast stond ook doelman Sebastiaan Meijwaard goed op zijn post. In een een-tegen-een situatie wist hij zijn ploeg voor een achterstand te behoeden. Zonder goals gingen beide teams de rust in.
In de tweede helft was het spel aan Groningse zijde beduidend beter. Frisia kwam er eigenlijk niet meer aan te pas en nu waren de grootste kansen voor de gasten. Na acht minuten spelen kreeg Ruendel Martina een uitgelezen mogelijkheid maar alleen voor de goalie schoot hij naast. Een minuut later werd echter alles goed gemaakt. Martina gaf voor en Arthur Ymele Feudjio kon zo de 1-0 binnenlopen. In het vervolg had de voorsprong verdubbeld kunnen worden maar Marcel Mannes en Jhurrey Margaritha lieten dit na.
Doordat Frisia door de gemiste kansen in de wedstrijd werd gehouden bleef het spannend, met name omdat de defensie van FCG ietwat onzeker acteerde in de slotfase. De thuisploeg kreeg nog twee kansen maar verzuimde te scoren. Doelman Jan Hoekstra, na rust ingevallen, moest daarbij eenmaal flink aan de bak. Met een puike redding wist ook hij zijn doel schoon te houden. Een nipte maar, zeker op basis van een goede tweede helft, een verdiende overwinning.
Wie de tegenstander wordt in de halvefinales is nog niet bekend. Naast FCG C3 is ook FCG D3 nog actief in het bekertoernooi. De jongste ploeg van de RVO won vorige week al op Corpus den Hoorn met 3-0 van GVAV Rapiditas D1.