string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Finale in Waalwijk onbeslist.

Zaterdag 24 november 2012 om 22:16

FC Groningen heeft zaterdagavond in Waalwijk met 1-1 gelijkgespeeld tegen RKC. Kees Kwakman opende voor de pauze de score. In de tweede helft maakte de andere aanvoerder, Ard van Peppen, gelijk. Michael de Leeuw kreeg in de slotfase nog een rode kaart.

In Waalwijk startte Paco van Moorsel voor het eerste in de basis bij FC Groningen. De middenvelder nam de plek in van Género Zeefuik die niet in de selectie werd opgenomen. Michael de Leeuw begon hierdoor als diepste spits. op de flanken was het de bedoeling dat Andraz Kirm vanaf rechts zou spelen en Mitchell Schet van links. Na tien minuten moest trainer Maaskant echter al wisselen toen Schet een spierblessure opliep aan zijn been. Kirm ging weer terg naar ‘zijn’ linkerkant en Leandro Bacuna kwam als invaller in de ploeg.
Na dertien minuten was de eerste kans  van de wedstrijd voor Virgil van Dijk die uit een corner van standaardsituatienemer Kirm naast kopte en uit een nieuwe hoekschop opnieuw naast. An de overzijde probeerde Terry Chevalier het halverwege de eerste helft van afstand. Hij vond doelman Luciano op zijn weg. Enkele minuten later werd Josefzoon afgevlagd toen hij na een slalom afrondde maar buitenspel stond. Kirm kreeg de eerste gele kaart van de wedstrijd na een overtreding op aanvoerder Van Peppen.
In de 32ste minuut verdiende het arbitrale kwartet een groot compliment. Na een voorzet van Jozefzoon, die werd verlengd door Tim Sparv  zag grensrechter Gerritsen dat Braber de bal met zijn hand in het doel sloeg. Scheidsrechter Maarten Ketting keurde het doelpunt af en gaf geel aan de boosdoener, terwijl die door de stadionspeaker nog als held werd omgeroepen. Bij RKC ging Duits in het boekje van Ketting na een overtreding op Michael de Leeuw. In Waalwijk kan men de hoofdprijs in het Fair Play -klassement hoe dan ook uit zijn hoofd zetten, net als de kans dat het speelveld hoge ogen zal gooien. Na een fikse regenbui was de speelvloer zwaar en hobbelig.
In de 43ste minuut kreeg Andraz Kirm een vrije trap te nemen aan de rechterkant van het veld. De bal werd binnen de zestien meter terug gekopt door Virgil van Dijk. Aan de rechterkant van de zestien stond aanvoerder Kees Kwakman die diagonaal zijn eerste treffer voor FC Groningen in het doel schoot, nota bene met rechts: 0-1. Na de pauze keerden de ploegen ongewijzigd terug uit de kleedkamers.
Vlak na de pauze kopte Drost en kon Luciano zich weer nuttig maken met een goede redding. Na ruim een uur poeierde Virgil van Dijk van afstand en bracht Jeroen Zoet redding. Tim Sparv kreeg vervolgens zijn eerste gele kaart van het seizoen na een overtreding op Braber. RKC bracht twee verder spelers in: Rodney Sneijder en Mart Lieder. Die laatstgenoemde had zich meteen onsterfelijk kunnen maken, maar zag hoe Luciano redding bracht.
In de 79ste minuut was Lieder nogmaals belangrijk. Deze keer gaf hij de beslissende pass op Ard van Peppen die de 1-1 binnen werkte. FC Groningen paste zijn tweede wissel toe. Henk Bos kwam in het veld als linksbuiten en verving basisdebutant Paco van Moorsel. Maikel Kieftenbeld ging vervolgens op de bon en in diezelfde 83ste minuut een enorme kans op de winnende goal voorlangs geschoten door Chevalier.
Alles en iedereen stond al in het Mandemakers Stadion, maar de stand bleef ongewijzigd: 1-1. In de 87ste minuut moest FC Groningen nog met een man minder verder. Michael de Leeuw kreeg een rode kaart na een op het oog onschuldige botsing met invaller Sneijder. Zonder verdere problemen kwamen de gasten de slotfase en de drie minuten extra tijd door. En zo eindigde de ‘finale’ in Waalwijk onbeslist. Volgende afspraak; zondag 2 december om 14.30 uur in Euroborg tegen Heracles Almelo. Wederom een finale.
Opstelling FC Groningen
Luciano; Kappelhof, Van Dijk, Kwakman, Burnet; Kieftenbeld, Sparv; Kirm (93’ Ajilore), Van Moorsel (80’ Bos), Schet (10′ Bacuna); De Leeuw (87’ rood).
Rest bank: Bizot, Magnasco, Bakker, Texeira.
Opstelling RKC Waalwijk
Zoet; Bandjar, Drost, Martina, Van Peppen, Duits (77’ Lieder), Najah, Braber, Jozefzoon, Chevalier, Boukhari (72’ Sneijder).
Rest bank: Stans, Van Mosselveld, Zeldenrust, Van den Kieboom, Lamey.
Toeschouwers: 6.000
Scores: 43’ Kwakman (Van Dijk) 0-1, 79’ Van Peppen (Lieder) 1-1.
Scheidsrechter: Ketting
Scores: Gerritsen, De Vries, Gerritsen
Rode kaart: 87’ De Leeuw
Gele kaarten: 30’ Kirm, 32’ Braber, 41‘ Duits, 65‘ Sparv, 83‘ Kieftenbeld

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’