Finale Gezond Scoren 2019, woensdag 27 november

26 november 2019 / vandaag

De finale van de zesde editie van het project Gezond Scoren van Stichting FC Groningen in de Maatschappij wordt woensdagmiddag 27 november gehouden. Drie basisscholen strijden tijdens een gezondheidsquiz in bioscoop Kinepolis, nabij het Hitachi Capital Mobility Stadion, om de titel en mooie prijzen. Gezond Scoren is een gezondheidsproject voor basisschoolkinderen, waarbij spelers van FC Groningen kinderen stimuleren om (meer) te bewegen en gezond te eten. 

gezond scoren staand1

Met het project wil FC Groningen samen met haar partners bijdragen aan een gezonde samenleving in het verzorgingsgebied van de Trots van het Noorden. De finalisten van Gezond Scoren 2019 zijn: OBS Gieten uit Gieten, OBS Hiliglo uit Holwierde en OBS De Tandem uit Zuidbroek.
 
Het project Gezond Scoren heeft gedurende zes weken in het nieuwe schooljaar gedraaid in het verzorgingsgebied van FC Groningen. Er deden dit jaar maar liefst 69 basisscholen mee, dat betekent dat er meer dan 3.300 leerlingen werden geactiveerd door het project!
 
Van de 69 basisscholen zijn drie finalisten genomineerd. Ze hebben hun nominatie te danken aan hun inzending door middel van een video en/of motivatie bij het aanmeldformulier voor de finale. Daarin gaven de scholen aan wat ze tijdens het project gedaan hebben en waarom ze aanspraak maken op drie mooie prijzen.
 
De winnaar van de quiz wint een Schoolplein14, de nummer 2 een officiële Pannakooi en de nummer 3 wint shoptegoed voor sportattributen. Dit alles ter bevordering van een gezonde leefstijl in en rondom de scholen. Dit jaar is Emiel Venema de quizmaster. Emiel is onder meer bekend van FC Groningen TV.
 
Samen met de partners, Menzis, HANNN, Kans voor de Veenkoloniën, Cruyff Foundation, SKW Shop, Decathlon Groningen, GGD, AVEBE, Bslim, Makro, Groningse Kredietbank, Huis voor de Sport Groningen, Plegt-Vos en Specialistisch Onderwijs Groningen kan FC Groningen in de Maatschappij dit project realiseren. 

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws