string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Finale Buurt Battle: Winnaars uit Beijum en Vinkhuizen.

Vrijdag 08 mei 2015 om 12:27

Donderdagmiddag vond op Sportpark Corpus den Hoorn de finale van de vijfde editie van de Buurt Battle plaats. Beijum (10 tot en met 12 jaar) en Vinkhuizen (13 tot en met 15 jaar) vielen in de prijzen. Hoogkerk won de Rabobank Fair Play Cup. Zondag krijgen alle winnaars een VIP-arrangement rond de wedstrijd FC Groningen – PEC Zwolle in Euroborg.

De FC Groningen Buurt Battle is één van de vele maatschappelijke projecten van Stichting FC Groningen in de Maatschappij. Met de FC Groningen Buurt Battle zet FC Groningen zich samen met haar partners in voor het bevorderen van de sociale samenhang, de ouderbetrokkenheid, de gezondheid en het terugdringen van overlast. Daarnaast zijn normen en waarden en sportparticipatie belangrijke aspecten binnen het project. Na de editie van vorig jaar is het project uitgerold van tien naar vijftien wijken.
 
De afgelopen acht weken lag de uitvoering van dit project in handen van professionals van de verschillende wijken. De deelnemers hebben trainingen ondergaan en buurtbijdrages uitgevoerd. Hiermee hebben ze individueel punten verdiend. De deelnemers met de meeste punten namen met hun wijkteam deel aan de finale op donderdag 7 mei op Corpus den Hoorn.
 
VIP-arrangement
Elke wijk leverde één of twee teams, die zullen strijden tegen de andere wijken. Tijdens de finaledag werden de wijkteams gecoacht door de trainers en spelers van de eerste selectie van FC Groningen. Uiteindelijk waren er per leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar en 13 t/m 15 jaar de winnaars respectievelijk Beijum en Vinkhuizen. Samen met Hoogkerk, winnaar van de Rabobank Fair Play Cup, krijgen zij een VIP-arrangement voor de wedstrijd FC Groningen –  PEC Zwolle van aanstaande zondag in Euroborg.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard