string(9) "claudebot"

Filip Kostic opvolger van Tadic.

Dinsdag 10 april 2012 om 15:32

FC Groningen heeft voor komend seizoen Filip Kostic gecontracteerd. De 19-jarige Serviër tekent in Euroborg een driejarige verbintenis, met een optie aan Groningse zijde voor nog eens twee seizoenen. De FC betaalt voor de linkervleugelaanvaller een transfersom van 1.250.000 euro aan de huidige club van Kostic, FK Radnicki 1923.

FC Groningen wist al een aantal maanden dat het een opvolger diende aan te trekken voor Dusan Tadic, die zijn zinnen had gezet op een transfer. Tadic maakt de overstap naar FC Twente. FC Groningen ontvangt voor de overgang van Tadic naar Enschede 7.000.000 euro van de Tukkers. Daarnaast is er nog een bonus mogelijk van nog eens 800.000 euro en krijgt de FC een percentage bij mogelijke doorverkoop.

Tadic’ landgenoot Kostic was vanaf het begin kandidaat nummer 1 in Euroborg. Hij is een linksbenige vleugelaanvaller, die in meerdere spelsystemen uit de voeten kan. Kostic, afkomstig uit de Servische plaats Kragujevac, debuteerde al op 17-jarige leeftijd voor FK Radnicki 1923. In het seizoen 2010/2011 kwam de vleugelspeler tot 21 wedstrijden, waarin hij twee keer scoorde. Dit jaar staat de teller voor Kostic op 22 wedstrijden waarin hij drie doelpunten maakte en elf assists voor zijn rekening nam.
Kostic arriveerde Tweede Paasdag in Nederland en doorstond dinsdagochtend met goed gevolg de medische keuring in Groningen. Hij sluit in de voorbereiding op het seizoen 2012/2013 aan bij de selectie van hoofdtrainer Pieter Huistra.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus