string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Felicitatie voor Jans en geen enkele twijfel over zijn inzet.

Dinsdag 23 februari 2010 om 14:32

In de 269ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de gewonnen wedstrijd tegen NEC, gaat hij in op de overstap van Ron Jans naar sc Heerenveen en benoemt hij de diverse activiteiten van deze week.

“We hebben afgelopen zaterdag in Nijmegen met de 2-0 winst op NEC een prima prestatie geleverd. De enige smet op de uitstekende reeks tot nu toe in 2010, zijn de rode kaarten waarmee we te maken krijgen. In de Goffert werd Leandro Bacuna van het veld gestuurd en wij hebben het schikkingsvoorstel van drie wedstrijden schorsing geaccepteerd. Hij zal dus ontbreken in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord, komende zondagmiddag in Euroborg.”
Te zwaar
“Vanavond (dinsdag – red.) staat in Zeist het hoger beroep tegen de veldverwijzing van Gibril Sankoh in het duel met Heracles Almelo op de rol. Wij blijven van mening – zeker gezien de aard van vergelijkbare overtredingen die met maximaal een gele kaart werden afgedaan – dat de rode kaart voor Sankoh te zwaar gestraft is. We zullen moeten afwachten hoe de commissie van beroep hierover denkt. Bij de tuchtcommissie haalden we bakzeil en volgde een schorsing van drie wedstrijden voor Sankoh, waarvan hij er overigens al één automatisch heeft moeten uitzitten.”
Overgang
“Het voetbalnieuws van gisteren (maandag – red.) werd natuurlijk beheerst door de bekendmaking van sc Heerenveen dat Ron Jans de nieuwe trainer bij die club wordt. Wij begrijpen dat de overgang van onze trainer naar onze Friese buren spraakmakend is en dat er supporters zullen zijn die moeite hebben met deze stap.”
“Het is echter tekenend voor de persoon Ron Jans en veelzeggend over onze onderlinge verhoudingen, dat Jans ons vanaf het begin dat dit speelde, heeft geïnformeerd over zijn mogelijke overgang naar Heerenveen. Ron Jans is trainer van beroep en uiteraard is hij geheel vrij daarin zijn eigen keuzes te maken. Wij feliciteren hem daarom met zijn nieuwe club en hebben geen enkele twijfel over zijn inzet voor FC Groningen en toewijding aan de club voor de rest van dit seizoen.”
Ameland
“Woensdag vertrekt het commerciële management naar Ameland. Zoals bekend loopt het shirtsponsorcontract met het Waddeneiland na dit seizoen af en zal de naam Ameland op de rug van de shirts verdwijnen. We gaan met elkaar de periode van samenwerking evalueren en daarnaast in gesprek om te kijken welke andere mogelijkheden er zijn om ook de komende jaren aan elkaar verbonden te blijven.”
“Donderdagmiddag wordt in de Hattrick’s Pub de maandelijkse bijeenkomst voor onze sponsors gehouden. Tijdens deze borrel is ondergetekende gastspreker en het thema luidt: ‘De zoektocht naar een nieuwe trainer’. Bij deze gelegenheid geven wij een kijkje in de keuken over hoe de aanstelling van onze nieuwe trainer voor volgend seizoen, Pieter Huistra, tot stand is gekomen.”
FC Groningen Junior Club
“Morgen gaat de FC Groningen Junior Club in Pathé naar de Nederlandse 3D-film ‘Het regent gehaktballen’. Voor deze activiteit hebben zich maar liefst 185 kinderen opgegeven. Voor 5 euro per persoon kunnen leden zich, samen met twee vrienden of vriendinnen, alleen vandaag (dinsdag – red.) nog aanmelden via de website www.juniorclubfcgroningen.nl. Woensdag om 14.00 uur  wordt er verzameld bij de bioscoop aan het Zuiderdiep in Groningen. De ontvangst is inclusief consumptie.”
Spelersobligatiefonds
“Volgende week maandag hebben wij weer een bijeenkomst met de participanten van het Spelersobligatiefonds van FC Groningen. Zoals na ieder transferwindow informeren wij onze investeerders over de stand van zaken bij de club.”
“Tot slot kunnen wij melden dat dezer dagen in Groningen, Haren, Hoogkerk en op Ameland de vierde editie verschijnt van het FC Groningen Journaal. In deze promotiekrant staan interviews met onder anderen Tim Matavz, Theo Lucius, Tim Sparv en Jan Mulder en wordt er uitgebreid ingegaan op de goede start van de tweede seizoenshelft.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

16 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard