string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Feestende leden tijdens laatste FanTour van dit seizoen.

Dinsdag 05 mei 2009 om 09:17

De wedstrijd van afgelopen zondag aan De Dijk, het stadion van FC Volendam, werd in de allerlaatste seconde van de extra tijd alsnog winnend afgesloten door een doelpunt van invaller Tim Matavz. De drie punten gingen mee naar Groningen, waardoor FC Groningen zeker is van de zesde plaats op de ranglijst en deel mag nemen aan de play-offs om Europees voetbal. Feest op het veld en dus ook feest in de bussen terug naar huis.

Vroeg in de ochtend hadden zo’n vijftig leden zich samen met een ouder verzameld bij ingang 4 van stadion Euroborg. Daar stonden twee bussen klaar die hen naar Volendam zouden brengen. De vrijwilligers van de Junior Club hadden er zin in, maar ook de leden lieten al flink van zich horen op het moment dat ze de bus in mochten stappen. Allemaal gekleed in hun beste FC Groningen – outfit waren ze er klaar voor het team van Ron Jans naar de overwinning te schreeuwen. In de bus was er door de Junior Club gezorgd voor genoeg te drinken en lekkers voor iedereen.
Vlak voor Volendam werden de bussen van de FC Groningen supporters opgewacht door de motormuizen van de politie, die ervoor zorgden dat de bussen snel en veilig bij het stadion aankwamen. Daar moest iedereen even wachten op het seintje van de hoofd beveiliging, waarna er uitgestapt kon worden. Alle FC Groningen vlaggen, sjaals en petjes gingen natuurlijk mee naar binnen. Iedereen kon een mooi plekje uitzoeken op de tribune en toen de spelers het veld opkwamen voor de warming-up kon het gejuich pas echt beginnen. Ron Jans nam even een momentje om alle meegereisde supporters te begroeten en klapte vrolijk mee.
De wedstrijd begon met aan beide kanten veel fouten en balverlies. Kansen waren er voor Marcus Berg, Koen van de Laak en Andreas Granqvist, maar ook Luciano moest zich een aantal keer flink uitrekken om een doelpunt van Volendam te voorkomen. Volendam had iets meer veldoverwicht, maar kwam niet tot echte kansen. De tweede helft kwam Garcia in het veld voor Pepijn Kluin, waardoor er bij FC Groningen meer gecreëerd werd en Volendam meer moest verdedigen. Andreas Granqvist schoot de bal naast het doel van Verhoeven en Garcia wist de doelman te raken, maar de bal wilde er maar niet in.
Levchenko schoot de bal wel over de lijn, maar hij stond buitenspel, waardoor het doelpunt werd afgekeurd. Volendam gaf zich niet zomaar gewonnen. Dominique van Dijk kreeg de grootste kans van de wedstrijd, maar Luciano kon opnieuw redding brengen. Tim Matavz kwam drie minuten voor het einde van de officiële speeltijd in het veld voor Marcus Berg en dit bleek de gouden wissel. In de laatste minuut van de extra tijd zag hij zijn schot eerst gekeers door doelman Verhoeven, maar de rebound kon hij met zijn grote teen toch binnen schieten: 0-1. Het vak met FC Groningen supporters ontplofte.Na het afscheid van de spelers kon iedereen feestend de bus weer in, die hen weer veilig naar Euroborg zou brengen. Het was een geslaagde afsluiting van de laatste FanTour van dit seizoen. Allemaal bedankt voor de leuke dag!
(Foto’s: Rina Latumahina)

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’