string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Feestelijke opening gerenoveerd Sportpark Corpus den Hoorn.

Maandag 26 oktober 2015 om 09:35

De renovatie van Sportpark Corpus den Hoorn is afgerond. Sinds maart 2014 is er hard gewerkt aan de herstructurering van het sportcomplex aan de Laan Corpus den Hoorn in Groningen. Mede door de permanente komst van de eerste selectie en de beloften van FC Groningen heeft het sportpark een ware metamorfose ondergaan. De afgeronde herinrichting van ‘Corpus’, zoals het sportpark in de volksmond wordt genoemd, zal morgen (dinsdag 27 oktober) feestelijk worden gevierd.

De herstructurering omvat onder meer dat de bestaande kunstgrasvelden een nieuwe toplaag hebben gekregen. Daarnaast is er een combiveld kunstgras voetbal/rugby én een combiveld voetbal/american football gekomen en een extra kunstgrasveld geschikt voor voetbal.
Wielerbaan
De wielerbaan heeft een nieuwe toplaag gekregen en er zijn nieuwe kleedkamers geplaatst. Bovendien is er een extra entree op het sportpark gecreëerd met een brug over de wielerbaan. Als laatste zijn er drie DESSO GrassMaster hybride grasvelden bij gekomen, exclusief voor FC Groningen. Hiermee is de langgekoesterde wens van FC Groningen uitgekomen om alle teams – van jongste jeugd tot eerste elftal – op één trainingslocatie binnen de stadsgrenzen onder te brengen. 
Wethouder Paul de Rook en algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen zullen de officiële openingshandeling verrichten. Zij onthullen dinsdag 27 oktober om 18.45 uur de vernieuwde entree en verzorgen de aftrap bij de voetbalwedstrijd tussen Jong FC Groningen en GRC Groningen (1ste helft) / Groen Geel (2de helft). Deze wedstrijd begint om 19.00 uur en is voor iedereen vrij te bezoeken.
Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de gemeentelijke sportaccommodaties op: www.sport050.nl

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’