Kassa's Hitachi Capital Mobility Stadion open om 13.00 uur

23 september 2018

Komende zondagmiddag speelt FC Groningen de thuiswedstrijd tegen AZ in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Aanvang is 14.30 uur. De kassa’s en het stadion openen om 13.00 uur. Het is het 250ste officiële thuisduel van FC Groningen sinds de opening van de huidige thuishaven op vrijdag 13 januari 2006.

Van de afgelopen 249 thuisontmoetingen won FC Groningen er net iets meer dan de helft: 126. Er eindigden 57 duels in een gelijkspel en 66 wedstrijden werden verloren. FC Groningen scoorde 406 keer en de tegenstanders tot dusver 295. De grootste zege was de 7-1 van 6 november 2011 op Willem II en de grootste nederlaag de 5-0 nederlaag tegen Feyenoord op 7 augustus 2016. Tot en met vandaag zijn 4.982.093 toeschouwers de poorten gepasseerd. Een gemiddelde van 20.008 per duel. FC Groningen kan mogelijk zondag al de vijf miljoenste bezoeker begroeten.

Scheidsrechter
De wedstrijd tegen AZ staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel. Hij zal worden geassisteerd door Bas van Dongen en Johan Hubers en vierde official is Joey Kooij. De videoreferee (VAR) is Ingmar Oostrum, die op zijn beurt in Zeist weer terzijde zal worden gestaan door Christian Dobre.

Challenges
Buiten rondom het Hitachi Capital Mobility Stadion zullen bij wijze van 'pilot' entertainmentteams aanwezig zijn met diverse ‘challenges’ voor de bezoekers van de thuiswedstrijd tegen AZ. Dit onder de noemer ‘FCGames’. De deelnemers aan de ‘challenges’ worden uitgedaagd om allerlei opdrachten uit te voeren, veelal samen met supporters van FC Groningen. Van foto’s maken tot over koppen tot vragen beantwoorden. Een nadere uitleg en ranglijst zijn na afloop van de wedstrijd op deze website te vinden.

Treinverkeer
Dit weekend rijden er geen treinen tussen Groningen en Zuidhorn, Delfzijl en Roodeschool. Dat komt door geplande werkzaamheden aan de spoorwegovergang op de Paterswoldseweg in Stad. Er worden bussen ingezet.
Zoals gebruikelijk is er gratis busvervoer van Qbuzz van en naar het Hitachi Capital Mobility Stadion van twee uur voor de wedstrijd tot één uur na de wedstrijd, op vertoon van een toegangskaart. Daarnaast zijn er -betaalde- pendelbussen van Arriva Touring van P&R Haren en P&R Hoogkerk.

Kaartverkoop
De verkoop van tickets voor het thuisduel met AZ is zonder beperkingen en vindt uiteraard online plaats via deze website. Volwassenen hebben vanaf 18 euro een ticket. Jeugd tot 17 jaar betaalt vanaf 13 euro voor een toegangsbewijs. Tickets zijn eveneens aan te schaffen in de FanCorner aan de Boumaboulevard en daarnaast bij 29 FC Primera’s in ons achterland. Op de wedstrijddag is er zondag vanaf 13.00 uur kassaverkoop bij het Hitachi Capital Mobility Stadion.
​KOOP KAARTEN

Laatste nieuws